Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Haricot vertssallad med bacon och bröd

Har du lite bröd över som du inte hinner äta upp innan det blir gammalt? Lugn, bara lugn. Denna ljumna sallad är lite som den italienska brödsalladen panzanella. Dela brödet i mindre bitar och stek med haricot verts och bacon i en panna. Ljuvligt gott och saftigt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär brödet i cm–stora bitar. Skiva bacon.
  2. Stek bröd och bacon i 1 msk av oljan (för 4 port) på medelvärme tills baconet är krispigt och brödet gyllene. Ställ åt sidan. 
  3. Stek vitlök, chiliflakes och haricots verts i 2 msk av oljan (för 4 port) 2–3 minuter. Blanda med bröd och bacon. Lägg upp på ett fat eller på tallrikar. 
  4. Stek äggen i resten av olivoljan på svag värme tills vitan stelnar. Toppa salladen med äggen.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 skivor ljust surdegsbröd
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 2 skalade skivade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 500 g frysta tinade haricots verts
  • 4 msk rapsolja
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1940 kJ / 463 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept