Haricot vertssallad med bacon och bröd

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Haricot vertssallad med bacon och bröd

Har du lite bröd över som du inte hinner äta upp innan det blir gammalt? Lugn, bara lugn. Denna ljumna sallad är lite som den italienska brödsalladen panzanella. Dela brödet i mindre bitar och stek med haricot verts och bacon i en panna. Ljuvligt gott och saftigt.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Haricot vertssallad med bacon och bröd

Ingredienser

4 portioner
3   skivor ljust surdegsbröd
2   paket bacon (à 140 g)
2   skalade skivade vitlöksklyftor
1/2 tsk  chiliflakes
500 g  frysta tinade haricots verts (bönor)
4 msk  rapsolja
4   ägg

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1940 KJ / 463 kCal
Fett30 g
Salt1.82 g
Kolhydrater28 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekt lammracks med svampfräs och krutonger
Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färska haricots verts i senapsmajo
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga