Haricot vertssallad med bacon och bröd
![Haricot vertssallad med bacon och bröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_161861/cf_259/haricot_vertssallad_med_bacon_och_brod.jpg)
Har du lite bröd över som du inte hinner äta upp innan det blir gammalt? Lugn, bara lugn. Denna ljumna sallad är lite som den italienska brödsalladen panzanella. Dela brödet i mindre bitar och stek med haricot verts och bacon i en panna. Ljuvligt gott och saftigt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017
![Haricot vertssallad med bacon och bröd](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_161861/cf_259/haricot_vertssallad_med_bacon_och_brod.jpg)
Ingredienser
4 portioner
3 skivor ljust surdegsbröd
2 paket bacon (à 140 g)
2 skalade skivade vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflakes
500 g frysta tinade haricots verts (bönor)
4 msk rapsolja
4 ägg
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1940 KJ / 463 kCal
Fett30 g
Salt1.82 g
Kolhydrater28 g
Protein21 g
Kommentarer