Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

9
1
Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Den här snabba biffen serveras med ett franskt potatismos. Puré aligot görs med lagrad ost och vispas ihop med kokt potatis – resultatet blir mycket smak och spännande konsistens. Krispig bacon, lök och kokta haricots verts blir pricken över i:et, en delikat måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g potatis, gärna mandelpotatis
2 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl riven lagrad ost
salt och peppar

Lökbacon

1 gul lök
140 g bacon
150 g haricots verts (bönor)
ca 600 g minutbiff
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Johan

2020-07-08

Jättegott...och enkelt.

Näringsvärde per portion

Energi 2582 KJ / 617 kCal
Fett 265 g
Kolhydrater 430 g
Protein 479 g
Läs mer om näringsvärden