Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
1
Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Den här snabba biffen serveras med ett franskt potatismos. Puré aligot görs med lagrad ost och vispas ihop med kokt potatis – resultatet blir mycket smak och spännande konsistens. Krispig bacon, lök och kokta haricots verts blir pricken över i:et, en delikat måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g  potatis, gärna mandelpotatis
2 dl  mjölk
1 msk  smör eller margarin
1 1/2 dl  riven lagrad ost
salt och peppar

Lökbacon

1   gul lök
140 g  bacon
150 g  haricots verts (bönor)
ca 600 g  minutbiff
1 msk  smör eller margarin
1/2   kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jättegott...och enkelt.

Johan

2020-07-08

Näringsvärde per portion

Energi2582 KJ / 617 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater43 g
Protein47.9 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgnocchi med bresaola och bönor
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelpotatismospuré med gräslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad potatispuré
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wokade paprikor och bönor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga