Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Den här snabba biffen serveras med ett franskt potatismos. Puré aligot görs med lagrad ost och vispas ihop med kokt potatis – resultatet blir mycket smak och spännande konsistens. Krispig bacon, lök och kokta haricots verts blir pricken över i:et, en delikat måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatispuré: Skala och dela potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Lökbacon: Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla och stek baconet knaprigt i en stekpanna. Lägg i löken och låt den steka med ett par minuter.
  3. Koka haricots vertsen mjuka i saltat vatten.
  4. Potatispuré: Häll av vattnet från potatisen och värm mjölken. Lägg smöret i potatisen och vispa ner mjölken lite i taget, gärna med en elvisp. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  5. Stek köttet hastigt på båda sidor i matfettet. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera minutbiffen med mos, haricots verts och baconfräset. Riv över persiljan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatispuré
  • 900 g potatis, gärna mandelpotatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl riven lagrad ost
  • salt och peppar
Lökbacon
  • 1 gul lök
  • 140 g bacon
  • 150 g haricots verts
  • ca 600 g minutbiff
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2582 kJ / 617 kCal