Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
1
Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Den här snabba biffen serveras med ett franskt potatismos. Puré aligot görs med lagrad ost och vispas ihop med kokt potatis – resultatet blir mycket smak och spännande konsistens. Krispig bacon, lök och kokta haricots verts blir pricken över i:et, en delikat måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2014

Minutbiff med potatispuré aligot och bacon

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g  potatis, gärna mandelpotatis
2 dl  mjölk
1 msk  smör eller margarin
1 1/2 dl  riven lagrad ost
salt och peppar

Lökbacon

1   gul lök
140 g  bacon
150 g  haricots verts (bönor)
ca 600 g  minutbiff
1 msk  smör eller margarin
1/2   kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojabaserat alternativ. Använd mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jättegott...och enkelt.

Johan

2020-07-08

Näringsvärde per portion

Energi2582 KJ / 617 kCal
Fett26.5 g
Kolhydrater43 g
Protein47.9 g

Testa liknande recept

Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostad potatispuré
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flankstek med parmesanpotatispuré och basilikasås
Betyg 3.5 av 5.
35 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mandelpotatismospuré med gräslök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och haricots verts-sallad
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med nötdressing
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga