Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp
En trevlig vardagsrätt där den mjuka tagliatellen blandar sig väl med haricots verts och krispigt bacon. Servera med en härligt grön och god ärtkräm smaksatt med citron och persilja
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
rivet skal av 1 citron
400 g tagliatelle
250 g haricots verts (bönor)
140 g tärnad bacon
2 msk olivolja
75 g riven ost (gärna lagrad)
Ärtkräm
500 g gröna ärtor
3 msk hackad persilja
1 msk juice av citron
1/2 tsk salt
1 krm peppar
För alla
Rätten är fri från laktos, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och servera med äggfritt bröd.
Gör så här
Tips
Ärtkrämen är även god att servera till vit fisk eller ha som pålägg på rostat bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2489 KJ / 595 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater64.7 g
Protein24.5 g
Kommentarer