Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp

En trevlig vardagsrätt där den mjuka tagliatellen blandar sig väl med haricots verts och krispigt bacon. Servera med en härligt grön och god ärtkräm smaksatt med citron och persilja

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
rivet skal av 1   citron
400 g  tagliatelle
250 g  haricots verts (bönor)
140 g  tärnad bacon
2 msk  olivolja
75 g  riven ost (gärna lagrad)

Ärtkräm

500 g  gröna ärtor
3 msk  hackad persilja
1 msk  juice av citron
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Rätten är fri från laktos, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och servera med äggfritt bröd.

Gör så här

Tips

Ärtkrämen är även god att servera till vit fisk eller ha som pålägg på rostat bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2489 KJ / 595 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater64.7 g
Protein24.5 g

Testa liknande recept

Krämig skinkgryta med gröna bönor
Betyg 3.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta di salsiccia
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Haricot vertssallad med bacon och bröd
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle med bresaola och mozzarella
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Haricots verts med citron och vitlök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga