Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp

3
0
Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp

En trevlig vardagsrätt där den mjuka tagliatellen blandar sig väl med haricots verts och krispigt bacon. Servera med en härligt grön och god ärtkräm smaksatt med citron och persilja

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011

Tagliatelle med grön ärtkräm och baconkrisp

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
rivet skal av 1 citron
400 g tagliatelle
250 g haricots verts (bönor)
140 g tärnad bacon
2 msk olivolja
75 g riven ost (gärna lagrad)

Ärtkräm

500 g gröna ärtor
3 msk hackad persilja
1 msk juice av citron
1/2 tsk salt
1 krm peppar

För alla

Rätten är fri från laktos, men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta och servera med äggfritt bröd.

Gör så här

Tips

Ärtkrämen är även god att servera till vit fisk eller ha som pålägg på rostat bröd.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2489 KJ / 595 kCal
Fett 263 g
Kolhydrater 647 g
Protein 245 g
Läs mer om näringsvärden