Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Bacon- och haricots verts-sås

Det här receptet på bacon- och haricots verts-sås är en snabblagad, krämig och trevlig rätt som passar ypperligt i vardagen. Rätten har lena och mjuka smaker så den passar till alla i familjen!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Knaperstek det strimlade baconet och lägg på ett fat. Häll bort nästan allt fett.
  2. Koka haricots verts al dente (frysta räcker det att tina). Skär i små bitar.
  3. Skala och skiva de gula lökarna och finhacka vitlöksklyftorna.
  4. Fräs i lite av baconfettet och tillsätt creme fraiche och matlagningsgrädde. Låt koka ihop. Tillsätt bönorna.
  5. Smaka av med salt och peppar. Servera med röd bandpasta, strö över stekt bacon och toppa med riven parmesanost.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj soja-, havre eller risbaserad gräddersättning. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 100 g haricots verts
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl crème fraiche (5%)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde (5%)
  • salt
  • peppar
  • röd bandpasta
  • 1 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer