UNDER 30 MIN | Medel

Krämig pasta med citronkyckling

Svårt att bestämma vad du ska äta till middag? Vad sägs om en enkel pasta med citronkyckling som du slänger ihop på 20 minuter? Krämigheten och smaken kommer från färkost smaksatt med vitlök och örter. Smaklig spis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt bönorna koka med när det återstår fem minuter av koktiden.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen i oljan tills den fått färg och har en innertemperatur på 72°C. Tillsätt citronsaften.
  3. Häll i buljongen och färskosten, värm försiktigt tills osten har smält ordentligt men låt det inte koka.
  4. Lägg i pastan och bönorna i stekpannan och rör ihop med kycklingen. Smaka av med salt och peppar. Servera omgående.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port penne pasta (4 port motsvarar ca 300 g)
  • 150 g haricots verts
  • 2 stora kycklingbröstfiléer (à ca 200 g)
  • 2 tsk olivolja
  • saften av 1 citron
  • 4 tsk kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond, 4 tsk motsvarar 60 ml)
  • 150 g färskost med vitlök & örter
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1960 kJ / 470 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept