Rostad blomkålssoppa

39
6
Rostad blomkålssoppa

En mjuk och krämig blomkålssoppa som passar perfekt till höstens kyligare vindar. Toppa gärna med flatrökt skinka och lite rostade hasselnötter så är du är redo för att briljera.

Rostad blomkålssoppa

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 blomkålshuvud (à ca 750 g) i buketter
1 finhackad vitlöksklyfta
2 hackade schalottenlökar
2 msk olivolja
1 l kyckling- eller grönsaksbuljong (vatten och fond)
1/2 msk färsk finhackad timjan
1 lagerblad
200 g naturell färskost
salt
peppar

Topping

100 g naturell färskost
1/2 dl vatten
8 skivor flatrökt skinka
1/2 dl rostade hackade hasselnötter
svartpeppar
persiljekvistar till garnering

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskosten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Mej

2020-12-19

Supergod och len. Hade alla ingredienser hemma förutom lagerblad och färskost. Ersatt färskost med 2dl vispgrädde och funkade jättebra. Perfekt konsistens.

Jenny

2020-11-15

Jättegod soppa. Tog dock bara 2/3 av ostmängden o hade i en skvätt grädde med. Mums!

Helene

2020-10-19

Väldigt god soppa, hällde i en skvätt matlagningsgrädde också vilket jag tyckte rundade av smaken bra 😊

Näringsvärde per portion

Energi 1880 KJ / 449 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 11 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden