Spaghetti carbonara med färskost
Enkel och kräääämig variant av allas vår favorit spaghetti carbonara. En klassisk vardagsrätt som du slänger ihop på under 30 minuter och lätt går hem även hos kräsna familjemedlemmar. Krämigheten står färskosten för!
Ingredienser
6 portioner
6 skivor bacon
1 kruka persilja
600 g spaghetti
2 tsk olivolja
2 äggulor
180 g naturell färskost (av cream cheese-typ)
svartpeppar
salt
hyvlad parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl parmesanost.
Energi2154 KJ / 517 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater73 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Följde rekommendationerna om mer bacon, lite creme fraiche och ganska mycket pastavatten - jättebra!
Malin
2024-01-02Mycket god pasta carbonara.
Emelie
2023-10-22Glöm inte extra färskost och extra bacon. ( × 3). Mums!
Thomas
2022-06-30