Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

5
1
Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

Riktigt snabb och krämig pasta med färskost, prosciutto och tomat. Den här rätten går att variera i oändlighet genom att variera topping. Detta recept bjuder på tre alternativ. En med kött, en med fisk och en vego.

Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta
300 g färskost (av cream cheese-typ)
saften av 1/2 citron
ca 60 g färsk bladspenat
salt
svartpeppar

Topping 1

8 skivor prosciutto (lufttorkad skinka)
100 g delade körsbärstomater
färsk basilika

Topping 2

4 skivor kallrökt lax
2 strimlade salladslökar

Topping 3

1 knippe smörstekt sparris (à ca 250 g)
ev 1 msk olivolja (att ringla över)
50 g hackade valnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
rivet citronskal

För alla

Kontrollera noga innehållet i respektive topping.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
GÖr laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: väl äggfri pasta.

Recepet och bild i samarbete med Philadelphia.

Näringsberäkningen är gjord inkl topping nr 1.

Gör så här

Tips

Extra hungrig? Servera med bröd och färskost.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Johann

2020-01-25

Helt okej - men jag tror det blir klart bättre om man tar färskost med VITLÖK.

Näringsvärde per portion

Energi 2036 KJ / 490 kCal
Fett 20 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden