Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

3
1
Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

Riktigt snabb och krämig pasta med färskost, prosciutto och tomat. Den här rätten går att variera i oändlighet genom att variera topping. Detta recept bjuder på tre alternativ. En med kött, en med fisk och en vego.

Skriv ut
Enkel och krämig pasta med prosciutto och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta
300 g
färskost (av cream cheese-typ)
saften av 1/2
citron
ca 60 g
färsk bladspenat
-
salt
-
svartpeppar

Topping 1

8
skivor prosciutto (lufttorkad skinka)
100 g
delade körsbärstomater
-
färsk basilika

Topping 2

4
skivor kallrökt lax
2
strimlade salladslökar

Topping 3

1
knippe smörstekt sparris (à ca 250 g)
ev 1 msk
olivolja (att ringla över)
50 g
hackade valnötter (50 g motsvarar ca 1 dl)
-
rivet citronskal

För alla

Kontrollera noga innehållet i respektive topping.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
GÖr laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: väl äggfri pasta.

Recepet och bild i samarbete med Philadelphia.

Näringsberäkningen är gjord inkl topping nr 1.

Gör så här

Tips

Extra hungrig? Servera med bröd och färskost.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Johann

2020-01-25

Helt okej - men jag tror det blir klart bättre om man tar färskost med VITLÖK.

Näringsvärde per portion

Energi 2036 KJ / 490 kCal
Fett 20 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept