En ljuvlig linsgryta med basmatiris som du snabbt svänger ihop till lunch. Den krämiga grytan får koka ihop innan du tillsätter yoghurten och serverar med naanbröd samt basmatiriset, med härlig smak av kardemumma, kanel och kryddnejlika.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2008
Glutenfri, om man serverar med glutenfritt bröd.
Äggfri, men kontrollera buljongtärningen.
Gör mjölkfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, kontrollera för säkerhets skull buljongtärningen.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fredrik
2022-09-28Ganska oklart... Torra röda linser eller kokta? /Fredrik
Kristina
2021-10-08Lite mer kryddor hade inte skadat, annars gott
Eva
2021-05-06God! Vi serverade med färsk mango till, passade perfekt!