Krämig grönärtspasta med kaprisfräs
Al dente pasta som serveras med en delikat kräm gjord på gröna ärtor, grädde, vitlök och citronsaft. Toppa med kaprisfräs gjort på kapris och pinjenötter som både tillför textur och sälta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna linguine)
250 g sojabönor
Kaprisfräs
2 msk kapris
1/2 dl pinjenötter
1/2 tsk olivolja
Ärtkräm
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk olivolja
1 1/2 dl pastavatten
250 g små gröna ärtor
2 dl vispgrädde
1 citron
salt
peppar
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2836 KJ / 679 kCal
Fett32.8 g
Salt2.89 g
Kolhydrater68.9 g
Protein21.3 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Maten våldförde sig på mina smaklökar
Norea
2024-02-07