Krämig grönärtspasta med kaprisfräs

14
0 Klimatsmart
Krämig grönärtspasta med kaprisfräs

Al dente pasta som serveras med en delikat kräm gjord på gröna ärtor, grädde, vitlök och citronsaft. Toppa med kaprisfräs gjort på kapris och pinjenötter som både tillför textur och sälta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Krämig grönärtspasta med kaprisfräs

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna linguine)
250 g
sojabönor

Kaprisfräs

2 msk
kapris
1/2 dl
pinjenötter
1/2 tsk
olivolja

Ärtkräm

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1/2 tsk
olivolja
1 1/2 dl
pastavatten
250 g
små gröna ärtor
2 dl
vispgrädde
1
citron
-
salt och peppar
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2836 KJ / 679 kCal
Fett 32.8 g
Salt 2.89 g
Kolhydrater 68.9 g
Protein 21.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept