Krämig grönärtspasta med kaprisfräs

Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat
1Klimatsmart
Krämig grönärtspasta med kaprisfräs

Al dente pasta som serveras med en delikat kräm gjord på gröna ärtor, grädde, vitlök och citronsaft. Toppa med kaprisfräs gjort på kapris och pinjenötter som både tillför textur och sälta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2017

Krämig grönärtspasta med kaprisfräs

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna linguine)
250 g sojabönor

Kaprisfräs

2 msk kapris
1/2 dl pinjenötter
1/2 tsk olivolja

Ärtkräm

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk olivolja
1 1/2 dl pastavatten
250 g små gröna ärtor
2 dl vispgrädde
1 citron
salt
peppar
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
23 personer har röstat

Kommentar

Maten våldförde sig på mina smaklökar

Norea

2024-02-07

Näringsvärde per portion

Energi2836 KJ / 679 kCal
Fett32.8 g
Salt2.89 g
Kolhydrater68.9 g
Protein21.3 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med falafel och ärtpesto
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bucatini med grönärtskräm
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med rökig grönärtskräm
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter
Betyg 3.6 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödingcarpaccio med ärtcitronette
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga