Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig grönärtspasta med kaprisfräs

Al dente pasta som serveras med en delikat kräm gjord på gröna ärtor, grädde, vitlök och citronsaft. Toppa med kaprisfräs gjort på kapris och pinjenötter som både tillför textur och sälta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Lägg ner sojabönorna i pastakastrullen när 3 minuter återstår av pastans koktid. Spara lite av pastavattnet till ärtkrämen. Koktiden kan behöva justeras eftersom bönorna är frysta.
  3. Kaprisfräs: Fräs kapris och pinjenötter i olivoljan i en kastrull. Lägg sedan upp fräset på en tallrik.
  4. Ärtkräm: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan i kastrullen. Tillsätt pastavatten, ärtor och grädde låt småputtra ca 5 minuter. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
  5. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Smaka av ärtkrämen med citronskal och -saft, salt och peppar.
  6. Servera pastan med ärtkräm, kaprisfräs och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna linguine)
  • 250 g sojabönor
Kaprisfräs
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 tsk olivolja
Ärtkräm
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk olivolja
  • 1 1/2 dl pastavatten
  • 250 g små gröna ärter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2836 kJ / 679 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept