Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Spaghetti med rökig grönärtskräm

En snabb rätt som ser svår ut, men låt dig inte luras. Att garnera en perfekt kokt spaghetti med krispigt bacon, rivet citronskal och färsk persilja kan förvandla vilken vardag som helst till fest!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa haricots vertsen. Lägg i dem när 3 minuter återstår av koktiden ovan.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök.
  4. Skär baconet i mindre bitar, knaperstek och låt det rinna av på hushållspapper.
  5. Fräs under tiden lök och vitlök i olivoljan. Tillsätt pastavattnet och ärterna, låt småputtra ca 5 minuter. Tillsätt kvargen och mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
  6. Smaka av med rivet skal och saft av citron, salt och peppar. Spara lite citronskal till garnering.
  7. Blanda pastan med bönorna och hälften av ärtkrämen. Toppa med bacon, ärtkrämen, strö över hackad persilja och citronskalet.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner spaghetti
  • 150 g haricots verts
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 240 g bacon
  • 1 tsk olivolja
  • 1 1/2 dl pastavatten
  • 400 g gröna ärter
  • 1 dl kvarg (10%, Kvarg)
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2459 kJ / 589 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer