Spaghetti med rökig grönärtskräm
En snabb rätt som ser svår ut, men låt dig inte luras. Att garnera en perfekt kokt spaghetti med krispigt bacon, rivet citronskal och färsk persilja kan förvandla vilken vardag som helst till fest!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner spaghetti
150 g haricots verts (bönor)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
240 g bacon
1 tsk olivolja
1 1/2 dl pastavatten
400 g gröna ärtor
1 dl kvarg (10%, Kvarg)
1 citron
salt och peppar
1/2 kruka persilja
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2459 KJ / 589 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater60.8 g
Protein25.2 g
Kommentarer