Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bucatini med grönärtskräm

Vidga din pastarepertoar! En krämig ärtkräm av gröna ärtor ger pastan en härligt grön färg. Krämen kryddas med vitlök och citron. Bacon till bidrar med härlig sälta och krisp. Strö över färsk persilja och servera. En middag som förför både ögon och gom.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa haricots vertsen. Lägg ner dem i pastan när 3 minuter återstår av koktiden. Spara 1 1/2 dl (för 4 port) av pastavattnet.
  3. Skär baconet i mindre bitar, knaperstek och låt det rinna av. Lägg det på en tallrik.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olivoljan i en kastrull. Tillsätt pastavattnet, ärterna och grädden låt småputtra ca 5 minuter. Mixa till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare.
  5. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften. Hacka persiljan. Smaka av ärtkrämen med citronskal och -saft, salt och peppar.
  6. Blanda pastan med ärtkrämen. Toppa med bacon och strö över persiljan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna bucatini)
  • 150 g haricots verts
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 1/2 dl pastavatten
  • 250 g gröna ärter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3126 kJ / 748 kCal