Bucatini med grönärtskräm
Vidga din pastarepertoar! En krämig ärtkräm av gröna ärtor ger pastan en härligt grön färg. Krämen kryddas med vitlök och citron. Bacon till bidrar med härlig sälta och krisp. Strö över färsk persilja och servera. En middag som förför både ögon och gom.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna bucatini)
150 g haricots verts (bönor)
2 förp bacon (à 140 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
1 1/2 dl pastavatten
250 g gröna ärtor
2 dl vispgrädde
1 citron
1/2 kruka persilja
salt och peppar
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3126 KJ / 748 kCal
Fett45.3 g
Kolhydrater58.9 g
Protein22.4 g
Kommentarer