Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto

Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
0Klimatsmart
Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto

Det gröna köket är lustfyllt och lockande, spännande och smakrikt. Låt dig inspireras av nya alternativ till traditionella rätter. Gör en spännande ärtpesto och servera med Italienska krämiga ricottabiffar och pastasallad. Fantastiskt gott och dessutom, lättlagat!

Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto

Ingredienser

4 portioner
12 ricottabiffar (à 300 g t.ex. Findus Italienska Ricottabiffar)

Pastasallad

400 g kokt pasta
1 ask cocktailtomater (à ca 250 g)
100 g bladspenat och ruccola
50 g pinjenötter
flingsalt och peppar efter smak

Ärtpesto

5 dl frysta Ebba ärtor
1 vitlöksklyfta
1/2 - 1 dl olivolja
1/2 dl riven parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2468 KJ / 593 kCal
Fett31 g
Salt1.99 g
Kolhydrater54 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ärtpesto
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Falafel med pasta, rostad paprika och mandel
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön ärtsmoothie
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gräslökspesto
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pestorisoni
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grön omelett med ärtor och fetaost
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga