Rödingcarpaccio med ärtcitronette

15
0
Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Carpaccio är en klassisk förrätt som sällan slår fel – här gör vi den på rödingfilé. Servera med sojabönor, haricots verts och mangold. Några klickar gräddfil blir pricken över i!

Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Ingredienser

8 bufféportioner

Röding

300 g rödingfilé
1/2 tsk salt

Ärtcitronette

1 dl gröna ärtor
saft och skal från 1 citron (saft från 1 citron motsvarar 2 tsk saft)
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt och peppar

Sallad

1/2 förp frysta, tinade sojabönor (à 250 g)
150 g haricots verts (bönor)
30 g röd mangold
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger

Till servering

1 dl gräddfil

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 779 KJ / 186 kCal
Fett 13 g
Salt 0.63 g
Kolhydrater 4 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden