Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
0
Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Carpaccio är en klassisk förrätt som sällan slår fel – här gör vi den på rödingfilé. Servera med sojabönor, haricots verts och mangold. Några klickar gräddfil blir pricken över i!

Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Ingredienser

8 bufféportioner

Röding

300 g  rödingfilé
1/2 tsk  salt

Ärtcitronette

1 dl  gröna ärtor
saft och skal från 1   citron (saft från 1 citron motsvarar 2 tsk saft)
2 msk  olivolja
2 msk  vatten
salt och peppar

Sallad

1/2   förp frysta, tinade sojabönor (à 250 g)
150 g  haricots verts (bönor)
30 g  röd mangold
2 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger

Till servering

1 dl  gräddfil

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi779 KJ / 186 kCal
Fett13 g
Salt0.63 g
Kolhydrater4 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Halstrad röding med gräslökshollandaise
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad röding med rostad selleripuré
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Röding på norrlandsvis
Betyg 4.4 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
108 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad röding med sparris- och zucchinisallad
Betyg 3.5 av 5.
71 personer har röstat
Under 30 min att tillaga