Rödingcarpaccio med ärtcitronette

15
0
Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Carpaccio är en klassisk förrätt som sällan slår fel – här gör vi den på rödingfilé. Servera med sojabönor, haricots verts och mangold. Några klickar gräddfil blir pricken över i!

Skriv ut
Rödingcarpaccio med ärtcitronette

Ingredienser

8 bufféportioner

Röding

300 g
rödingfilé
0.5 tsk
salt

Ärtcitronette

1 dl
gröna ärtor
saft och skal från 1
citron (saft från 1 citron motsvarar 2 tsk saft)
2 msk
olivolja
2 msk
vatten
-
salt och peppar

Sallad

0.5
förp frysta, tinade sojabönor (à 250 g)
150 g
haricots verts
30 g
röd mangold
2 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger

Till servering

1 dl
gräddfil

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 779 KJ / 186 kCal
Fett 13 g
Salt 0.63 g
Kolhydrater 4 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept