Rödingcarpaccio med ärtcitronette
Carpaccio är en klassisk förrätt som sällan slår fel – här gör vi den på rödingfilé. Servera med sojabönor, haricots verts och mangold. Några klickar gräddfil blir pricken över i!
Ingredienser
8 bufféportioner
Röding
300 g rödingfilé
1/2 tsk salt
Ärtcitronette
1 dl gröna ärtor
saft och skal från 1 citron (saft från 1 citron motsvarar 2 tsk saft)
2 msk olivolja
2 msk vatten
salt
peppar
Sallad
1/2 förp frysta, tinade sojabönor (à 250 g)
150 g haricots verts (bönor)
30 g röd mangold
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Till servering
1 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi779 KJ / 186 kCal
Fett13 g
Salt0.63 g
Kolhydrater4 g
Protein11 g
Kommentarer