Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater
En ljuvligt krämig laxpasta med en smakrik blandning av örter och vitlök. Enkel att laga och garanterat uppskattad av såväl vuxna som barn. I det här receptet används bucatinipasta men självklart går det bra med vilken pasta som helst. Servera gärna med en god parmesanost.
Ingredienser
4 portioner
500 g fryst laxfilé
350 g pasta (gärna bucatini)
225 g frysta blomkålsbuketter
1 krossad vitlöksklyfta
1 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
100 g soltorkade tomater (frysta eller inlagda)
1/2 kruka färsk basilika eller gräslök
2 - 3 msk olivolja
1/2 tsk salt
vit- eller svartpeppar (gärna ur kvarn)
Till servering
parmesan
Gör så här
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3677 KJ / 878 kCal
Fett45 g
Salt2.01 g
Kolhydrater69 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer