Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

En ljuvligt krämig laxpasta med en smakrik blandning av örter och vitlök. Enkel att laga och garanterat uppskattad av såväl vuxna som barn. I det här receptet används bucatinipasta men självklart går det bra med vilken pasta som helst. Servera gärna med en god parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde. Mixa tillsammans med ca hälften av olivolja till en slät sås, smaksätt med salt och peppar. Håll varm.
  2. Skär ner laxen i kuber. Blanda lax med soltorkad tomat, hackade örter och resten av olivolja i en skål, tillsätt en nypa salt.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Blanda ner lax och tomat i den avrunna pastan, häll över såsen. Vänd runt försiktigt så att allt blandas och låt småsjuda på medelhög värme ca 3-4 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Till servering: Servera gärna med grovt riven parmesan.

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck eller laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Våga prova en ny pasta – det gör stor skillnad. Denna ihåliga pasta får den goda såsen både på ytan och inuti.”

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fryst laxfilé
  • 350 g pasta (gärna bucatini)
  • 225 g frysta blomkålsbuketter
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 dl mjölk (3%)
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g soltorkade tomater (frysta eller inlagda)
  • 1/2 kruka färsk basilika eller gräslök
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • vit- eller svartpeppar (gärna ur kvarn)
Till servering
  • parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3677 kJ / 878 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept