Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

24
0
Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

En ljuvligt krämig laxpasta med en smakrik blandning av örter och vitlök. Enkel att laga och garanterat uppskattad av såväl vuxna som barn. I det här receptet används bucatinipasta men självklart går det bra med vilken pasta som helst. Servera gärna med en god parmesanost.

Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
500 g fryst laxfilé
350 g pasta (gärna bucatini)
225 g frysta blomkålsbuketter
1 krossad vitlöksklyfta
1 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
100 g soltorkade tomater (frysta eller inlagda)
1/2 kruka färsk basilika eller gräslök
2 - 3 msk olivolja
1/2 tsk salt
vit- eller svartpeppar (gärna ur kvarn)

Till servering

parmesan

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck eller laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- eller risbaserade ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Våga prova en ny pasta – det gör stor skillnad. Denna ihåliga pasta får den goda såsen både på ytan och inuti.”

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3677 KJ / 878 kCal
Fett 45 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 69 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden