Laxpasta
Färsk laxfilé får här fina smaker i en krämig sås tillsammans med soltorkade tomater och schalottenlökar. Laxen serverar du på en bädd av nykokt pasta och garnerar med lite citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1997
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g färsk laxfilé i bit
1 msk rosépeppar
1 dl vitt vin
6 schalottenlökar
ca 50 g soltorkad tomat inlagda i olja
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
280 g pasta t ex spagetti eller tagliatelle (välj glutenfri pasta vid glutenintolerans)
citronmeliss till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3276 KJ / 783 kCal
Fett43 g
Salt2.31 g
Kolhydrater56 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godare än man tror. Vi gav det tre gafflar.
Ewa
2005-10-11Familjen var misstänksam, men alla tyckte att det var jättegott. Snabbt och enkelt sätt att tillaga lax, och det smakar jättebra.
Kerstin
2005-07-11En intressant smakkombination mellan de syrliga soltorkade tomaterna och fisken.Gästerna och vi uppskattade detta receptoch vi kommer att tillaga den igen. Ett lätt friskt rödvin passar bra till.
Karin
2003-12-02