Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

Betyg 3.5 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

En ljuvligt krämig laxpasta med en smakrik blandning av örter och vitlök. Enkel att laga och garanterat uppskattad av såväl vuxna som barn. I det här receptet används bucatinipasta men självklart går det bra med vilken pasta som helst. Servera gärna med en god parmesanost.

Krämig bucatini med lax, blomkål och soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
500 g fryst laxfilé
350 g pasta (gärna bucatini)
225 g frysta blomkålsbuketter
1 krossad vitlöksklyfta
1 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
100 g soltorkade tomater (frysta eller inlagda)
1/2 kruka färsk basilika eller gräslök
2 - 3 msk olivolja
1/2 tsk salt
vit- eller svartpeppar (gärna ur kvarn)

Till servering

parmesan

Gör så här

00:03:00
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3677 KJ / 878 kCal
Fett45 g
Salt2.01 g
Kolhydrater69 g
Protein43 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta calabrese med bresaola
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad