Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
0
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Ingredienser

16 portioner
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 dl små blomkålsbuketter
8 ägg
1 dl majonnäs
1 msk finhackad dill

Till servering

smörgåskrasse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per ägghalva.
Energi218 KJ / 52 kCal
Fett5 g
Salt0.07 g
Kolhydrater1 g
Protein0.6 g

Testa liknande recept

Pasta calabrese med bresaola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssoppa med bönor, citron och chips
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kabanoss med rostad bukettblomkål och olivröra
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med grönsaksbulgur och olivyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga