Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

4
0
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Ingredienser

16 portioner
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
3 dl
små blomkålsbuketter
8
ägg
1 dl
majonnäs
1 msk
finhackad dill

Till servering

smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per ägghalva.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 218 KJ / 52 kCal
Fett 5 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept