Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Häll den varma lagen över blomkålsbuketterna. Låt svalna och låt stå minst 4 timmar. 
  2. Mjukkoka äggen. Spola dem kallt. Skala och halvera äggen.                                                                                                                                    
  3. Blanda majonnäs och dill.
  4. Dela äggen, skär av en tunn skiva undertill så de står stadigt. Lägg halvorna på ett fat. 
  5. Häll av lagen och låt blomkålen rinna av. Blanda med dillmajonnäsen. 
  6. Till servering: Klicka röran på ägghalvorna och strö över klippt krasse.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 16
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 dl små blomkålsbuketter
  • 8 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk finhackad dill
Till servering
  • smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.