Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
0
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Ingredienser

16 portioner
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  strösocker
1 1/2 dl  vatten
3 dl  små blomkålsbuketter
8   ägg
1 dl  majonnäs
1 msk  finhackad dill

Till servering

smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per ägghalva.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi218 KJ / 52 kCal
Fett5 g
Salt0.07 g
Kolhydrater1 g
Protein0.6 g

Testa liknande recept

Syrlig rödlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta calabrese med bresaola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklad kålrabbi med rädisa
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blomkålssoppa med bönor, citron och chips
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kabanoss med rostad bukettblomkål och olivröra
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad lax med citron- och blomkålstabbouleh
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga