Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs
Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
16 portioner
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 dl små blomkålsbuketter
8 ägg
1 dl majonnäs
1 msk finhackad dill
Till servering
smörgåskrasse
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per ägghalva.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi218 KJ / 52 kCal
Fett5 g
Salt0.07 g
Kolhydrater1 g
Protein0.6 g
Kommentarer