Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs
Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
16 portioner
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 dl små blomkålsbuketter
8 ägg
1 dl majonnäs
1 msk finhackad dill
Till servering
smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per ägghalva.
Energi218 KJ / 52 kCal
Fett5 g
Salt0.07 g
Kolhydrater1 g
Protein0.6 g
Kommentarer