Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

5
0
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Ingredienser

16 portioner
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
3 dl
små blomkålsbuketter
8
ägg
1 dl
majonnäs
1 msk
finhackad dill

Till servering

smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per ägghalva.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 218 KJ / 52 kCal
Fett 5 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept