Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

6
0
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Toppa ägghalvorna med något så oväntat som picklad blomkål med krämig dillmajonnäs. Blomkålen vinner på att picklas några dagar i förväg. Koka gärna äggen dagen före så går det snabbt att lägga ihop rätten på jul-, påsk- eller midsommarbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs

Ingredienser

16 portioner
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 dl små blomkålsbuketter
8 ägg
1 dl majonnäs
1 msk finhackad dill

Till servering

smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat per ägghalva.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 218 KJ / 52 kCal
Fett 5 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 1 g
Protein 0.6 g
Läs mer om näringsvärden