Sotat laxcarpaccio med höstprimörer

Sotat laxcarpaccio med höstprimörer och äppelvinägrett är en läcker och riktigt festlig förrätt med många aptitretande smaker. Rätten kräver lite tid och förberedelse men om du vill imponera på dina gäster är det den här laxcarpaccion du ska servera!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
6 portioner
3 portionsbitar fryst laxfilé à 140 g
2 msk salt
1 l vatten
Marinerad blomkål och svamp
150 g blomkålsbuketter
150 g kantareller (gärna små)
3 msk färskpressad citronjuice
3 msk grovskuren dill
3 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
Äppelvinägrett
1 äpple
1/2 msk curry
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
smör
2 msk olivolja
2 1/2 krm socker
Topping
1 burk kräftstjärtar (à 340 g)
1 1/2 dl grovt smulad Västerbottensost
2 dl babyspenat och/eller mangold
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett och välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Välj portionsbitar av fryst laxfilé som är fyrkantiga och jämna i formen. Kockknepet är att steka fisken väldigt snabbt på allra högsta värmen – bara kanterna ska få färg. Förvara kallt tills filéerna skärs upp försiktigt med en riktigt vass kniv.
Har du lagat receptet?
Kommentarer