Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0Klimatsmart
Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Blåmusslor kan man äta med gott samvete för miljön dessutom smakar de fantastiskt. Musslor passar utmärkt att tillaga på grillen och serverade med bukettblomkål, bellaverde, färskpotatis och en het harissamajonnäs blir det en härlig grillmiddag.

Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
skal och saft av 1   citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 dl  olivolja
1   kruka persilja
2   förp färska blomkålsbuketter (à 160 g)
250 g  bellaverde (broccoli)
2 msk  olja
salt
svartpeppar
2   lime
2 kg  färska blåmusslor
2 dl  majonnäs
2 - 3 tsk  harissapaste

Till servering

kokt färskpotatis
romansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Musslorna ska grillas hett så snåla inte på grillkolen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3280 KJ / 796 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Grillade lökar med curry- och musseldipp
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med västerbottenssmör
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade blåmusslor med pasta och gremolata
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salade fruits de mer
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med mouledressing
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspasta med bellaverde
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga