Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

0
0 Klimatsmart
Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Blåmusslor kan man äta med gott samvete för miljön dessutom smakar de fantastiskt. Musslor passar utmärkt att tillaga på grillen och serverade med bukettblomkål, bellaverde, färskpotatis och en het harissamajonnäs blir det en härlig grillmiddag.

Skriv ut
Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 dl
olivolja
1
kruka persilja
2
förp färska blomkålsbuketter (à 160 g)
250 g
bellaverde (broccoli)
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
2
lime
2 kg
färska blåmusslor
2 dl
majonnäs
2 - 3 tsk
harissapaste

Till servering

kokt färskpotatis
romansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Musslorna ska grillas hett så snåla inte på grillkolen.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3280 KJ / 796 kCal
Fett 54 g
Salt 3 g
Kolhydrater 41 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept