Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0Klimatsmart
Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Blåmusslor kan man äta med gott samvete för miljön dessutom smakar de fantastiskt. Musslor passar utmärkt att tillaga på grillen och serverade med bukettblomkål, bellaverde, färskpotatis och en het harissamajonnäs blir det en härlig grillmiddag.

Blåmusslor på grillen med grönsaker och harissamajonnäs

Ingredienser

4 portioner
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1/2 dl olivolja
1 kruka persilja
2 förp färska blomkålsbuketter (à 160 g)
250 g bellaverde (broccoli)
2 msk olja
salt
svartpeppar
2 lime
2 kg färska blåmusslor
2 dl majonnäs
2 - 3 tsk harissapaste

Till servering

kokt färskpotatis
romansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3280 KJ / 796 kCal
Fett54 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Salade fruits de mer
Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta calabrese med bresaola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clam chowder
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassiska vinkokta musslor
Betyg 4.1 av 5.
113 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili- & tomatmusslor med örter
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga