Kotlett med ärter i varm senapsvinägrett

Betyg 2.9 av 5.
43 personer har röstat
0
Kotlett med ärter i varm senapsvinägrett

En kotlett blir inte komplett utan fluffigt mos och med ärter i varm senapsvinägrett. Det är ett syrligt tillbehör som lyfter rätten. Värm ärterna i kokande vatten, och passa då på att göra vinägretten. Där blandas senap, vatten och olja ihop innan ärterna vänds ner. Servera med den saftiga kotletten och moset.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015

Kotlett med ärter i varm senapsvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk
salt och peppar

Kotlett

ca 600 g  benfria kotletter
1 msk  smör eller margarin

Ärter

250 g  gröna ärtor
1 msk  senap
2 msk  vatten
2 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
43 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2044 KJ / 489 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Massamun med ärtor
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabba kotletter med saffransrisoni
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salsiccia med fänkål och mos
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citronkotlett med mos på kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bangers and Mash
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga