Kotlett med ärter i varm senapsvinägrett
En kotlett blir inte komplett utan fluffigt mos och med ärter i varm senapsvinägrett. Det är ett syrligt tillbehör som lyfter rätten. Värm ärterna i kokande vatten, och passa då på att göra vinägretten. Där blandas senap, vatten och olja ihop innan ärterna vänds ner. Servera med den saftiga kotletten och moset.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Kotlett
ca 600 g benfria kotletter
1 msk smör eller margarin
Ärter
250 g gröna ärtor
1 msk senap
2 msk vatten
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2044 KJ / 489 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer