Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bangers and Mash

Brittisk klassiker som är en riktig höjdarmiddag! Färsk korv med potatismos och grönsaker helt enkelt. Rustika korvar med Karl-Johansvamp i bräseras här med lök, timjan, honung och balsamvinäger. Serveras med fluffigt mos, ärtor och senap. Lovely!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och strimla löken. Stek den i hälften av matfettet i en stekpanna ca 5 minuter på medelvärme tills den är mjuk och fått en gyllenbrun färg. Lägg upp den på en tallrik.
  3. Stek korvarna runtom i stekpannan ca 5 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt den stekta löken, vatten, buljongtärning, timjan, honung och balsamvinäger.
  5. Lägg ett lock på stekpannan och låt det bräsera tills korven är genomstekt, ca 5 minuter.
  6. Koka sockerärterna ca 3 minuter i kokande saltat vatten. Tillsätt de gröna ärterna när det återstår 1 minut av koktiden.
  7. Häll av och pressa potatisen genom potatispress. Vispa ihop potatisen med varm mjölk och resten av matfettet till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera korven tillsammans med mos, ärter och senap.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 förp färska korvar med Karl-Johansvamp (à 300 g)
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond)
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk honung
  • 1 1/2 msk balsamvinäger
  • 150 g sockerärtor
  • 125 g gröna ärter
  • senap till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3111 kJ / 743 kCal