Bangers and Mash
Brittisk klassiker som är en riktig höjdarmiddag! Färsk korv med potatismos och grönsaker helt enkelt. Rustika korvar med Karl-Johansvamp i bräseras här med lök, timjan, honung och balsamvinäger. Serveras med fluffigt mos, ärtor och senap. Lovely!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
2 rödlökar
2 msk smör eller margarin
2 förp färska korvar med Karl-Johansvamp (à 300 g)
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond)
1 tsk timjan
2 msk honung
1 1/2 msk balsamvinäger
150 g sockerärtor
125 g gröna ärtor
senap till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3111 KJ / 743 kCal
Fett41.2 g
Kolhydrater66.8 g
Protein21.9 g
Kommentarer
Sååå gott🙌
Maria
2024-07-06Enkelt och jättegott! Ett bra recept att ha i sin samling!
Andreas
2023-05-23TOKGOTT! Verkligen helt suveränt gott! Jag stekte dock korvarna längre än det står i receptet, de kändes inte helt klara efter tio minuter. Löksörjan till var underbart god!
Susanne
2013-11-10