Bangers and Mash

Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
2
Bangers and Mash

Brittisk klassiker som är en riktig höjdarmiddag! Färsk korv med potatismos och grönsaker helt enkelt. Rustika korvar med Karl-Johansvamp i bräseras här med lök, timjan, honung och balsamvinäger. Serveras med fluffigt mos, ärtor och senap. Lovely!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Bangers and Mash

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
2 dl  mjölk
salt och peppar
2   rödlökar
2 msk  smör eller margarin
2   förp färska korvar med Karl-Johansvamp (à 300 g)
2 dl  vatten
1   köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond)
1 tsk  timjan
2 msk  honung
1 1/2 msk  balsamvinäger
150 g  sockerärtor
125 g  gröna ärtor
senap till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och jättegott! Ett bra recept att ha i sin samling!

Andreas

2023-05-23

TOKGOTT! Verkligen helt suveränt gott! Jag stekte dock korvarna längre än det står i receptet, de kändes inte helt klara efter tio minuter. Löksörjan till var underbart god!

Susanne

2013-11-10

Näringsvärde per portion

Energi3111 KJ / 743 kCal
Fett41.2 g
Kolhydrater66.8 g
Protein21.9 g

Testa liknande recept

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatbakad lax med grönt mos
Betyg 3.1 av 5.
158 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Escudella
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad kryddkorv med midsommarsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig korvgryta
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Baconwurst med ärtkräm
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga