Bangers and Mash

Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
3
Bangers and Mash

Brittisk klassiker som är en riktig höjdarmiddag! Färsk korv med potatismos och grönsaker helt enkelt. Rustika korvar med Karl-Johansvamp i bräseras här med lök, timjan, honung och balsamvinäger. Serveras med fluffigt mos, ärtor och senap. Lovely!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2013

Bangers and Mash

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
2 rödlökar
2 msk smör eller margarin
2 förp färska korvar med Karl-Johansvamp (à 300 g)
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond)
1 tsk timjan
2 msk honung
1 1/2 msk balsamvinäger
150 g sockerärtor
125 g gröna ärtor
senap till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Sååå gott🙌

Maria

2024-07-06

Enkelt och jättegott! Ett bra recept att ha i sin samling!

Andreas

2023-05-23

TOKGOTT! Verkligen helt suveränt gott! Jag stekte dock korvarna längre än det står i receptet, de kändes inte helt klara efter tio minuter. Löksörjan till var underbart god!

Susanne

2013-11-10

Näringsvärde per portion

Energi3111 KJ / 743 kCal
Fett41.2 g
Kolhydrater66.8 g
Protein21.9 g

Testa liknande recept

Ciderbräserad kotlett med äpple och steklök
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatbakad lax med grönt mos
Betyg 3.1 av 5.
158 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Escudella
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad kryddkorv med midsommarsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mustig korvgryta
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kabanoss med grönsaksstomp och gurkpickles
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga