Kotlett med cider, kronärtskocka och basilika
Ont om tid inför middagen? Prova då detta snabba recept på saftiga, cidersmakande kotletter samt kronärtskocka som stekts med ärter och basilika. Servera dina fläskkotletter med de stekta grönsakerna, ciderbuljong, spagetti och lite smulad getost.
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 morot
4 kotletter benfria
2 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
2 dl äppelcider
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1 kruka basilika
2 dl frysta gröna ärtor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfri spagetti.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, ev kan lite getost tålas.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Uteslut getosten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 573 kCal
Fett14.8 g
Kommentarer