Korvstroganoff med ris

Korvstroganoff är en lättlagad och välsmakande korvgryta med bland annat falukorv, lök, grädde och tomatpuré som passar bra som vardagsmiddag. Servera korvstroganoffen med kokt ris.

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
550 g falukorv eller kycklingstekkorv
1 gul lök
1 msk olja
3 msk tomatpuré
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk japansk soja
1 tsk dijonsenap
peppar
salt
Till servering
grovskuren vitkål med persilja
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2768 KJ / 661 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein18 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättebra tips från både Måns och Emil! Jag valde att späda apelsinjuicen något med ca 1 krm rödvinsvinäger och även avsluta med ett par varv rosa Himalayasalt. Chefs kiss!
Jenni
2025-05-27Har gjort den flera gånger riktigt gott och går snabbt att göra
Anette
2025-05-18Lite överraskande att ni använder soja i. De har vi aldrig gjort , men de blev en skarpare ton i såsen. Så väldigt gott. Men tips till övriga. Inte så mycke soja ta typ hälften. 😅
Ida
2025-05-09