Korvstroganoff | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvstroganoff

Korvstroganoff är klassisk husmanskost när den är som allra bäst! Strimla korven, skiva löken och stek i lite olja. Sänk värmen och tillsätt tomater, tomatpuré, oregano, paprikapulver, crème fraiche samt smulad buljongtärning och låt sjuda ca 5 minuter. Klart på nolltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Strimla korven.
  2. Stek korv och lök i oljan tills det får lite färg. Sänk värmen, rör ner tomater, tomatpuré, kryddor, crème fraiche och smulad buljongtärning. Låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Servera korvstroganoffen med riset och gurkan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 550 g falukorv
  • 1 tsk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 köttbuljongtärning
  • 4 port ris
  • 1 gurka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2980 kJ / 711 kCal