Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker
Citron, rosmarin och rostade grönsaker ger denna kycklingrätt en doft av Medelhavets kök. Med vitlöksmixade bönor får måltiden en extra dimension, men även extra protein.
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
2 rödlökar
1 röd paprika
1 fänkål
1 msk olivolja
salt
svartpeppar
Kyckling
saft och skal av 1/2 citron
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olivolja
Bönor
2 förp kokta vita bönor (à 400 g)
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 kruka rosmarin
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Till servering
1 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1928 KJ / 461 kCal
Fett17 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag fick ha i ett paket till vita bönor för att de inte skulle bli en soppa av de hela. Så testa med mindre mängd vätska!
Susanna
2023-10-23Bönorna blev som urvattnad ärtsoppa. Blev bara konstigt.
Peter
2023-01-14Vilken trevlig rätt! Snabblagad och god vardagsmat.
Emmy
2022-01-27