Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

25
5
Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

Citron, rosmarin och rostade grönsaker ger denna kycklingrätt en doft av Medelhavets kök. Med vitlöksmixade bönor får måltiden en extra dimension, men även extra protein.

Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

2 rödlökar
1 röd paprika
1 fänkål
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Kyckling

saft och skal av 1/2 citron
ca 600 g kycklingfilé
1 msk olivolja

Bönor

2 förp kokta vita bönor (à 400 g)
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 kruka rosmarin
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja

Till servering

1 hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Peter

2023-01-14

Bönorna blev som urvattnad ärtsoppa. Blev bara konstigt.

Emmy

2022-01-27

Vilken trevlig rätt! Snabblagad och god vardagsmat.

Jeanette

2021-02-23

Fräscht och gott. Vi hade inte fänkål hemma men hade blomkål och vitkål vilket blev bra ! / J Andersson

Näringsvärde per portion

Energi 1928 KJ / 461 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 21 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden