Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

21
3 Klimatsmart
Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

Citron, rosmarin och rostade grönsaker ger denna kycklingrätt en doft av Medelhavets kök. Med vitlöksmixade bönor får måltiden en extra dimension, men även extra protein.

Skriv ut
Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Rostade grönsaker

2
rödlökar
1
röd paprika
1
fänkål
1 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar

Kyckling

saft och skal av 1/2
citron
ca 600 g
kycklingfilé
1 msk
olivolja

Bönor

2
förp kokta vita bönor (à 400 g)
2 1/2 dl
hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2
kruka rosmarin
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja

Till servering

1
hjärtsallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Jeanette

2/23/2021

Fräscht och gott. Vi hade inte fänkål hemma men hade blomkål och vitkål vilket blev bra ! / J Andersson

Tommy

3/12/2020

Jättebra recept! Verkligen gott. Men efter att ha ätit detta i 4 dagar i rad så producerar jag och släpper ut mer gas än ett kolkraftverk! Lätt värt det dock.

Redaktionen ICAse

3/12/2020

Tack för ett gott skratt Tommy! Härligt att du gillar maten sååå mycket. Hälsningar Ulrika

Erik

12/28/2016

Verkligen njutbart,bra start på nya året.

Näringsvärde per portion

Energi 1928 KJ / 461 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 21 g
Protein 48 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept