Kyckling och ingefära i buljong med nudlar och champinjoner

I det asiatiska köket är buljong en självklar bas i många enkla rätter. Kyckling, champinjoner och nudlar är klassiska tillbehör som här kan kryddas upp med både ingefära och mynta.

Ingredienser
4 portioner
200 g champinjoner
200 g snackmorötter
2 msk färsk riven ingefära
ca 600 g kycklingfilé
1 kruka mynta
1 dl cashewnötter
1 knippe rädisor
125 g risnudlar eller nudlar (gärna fullkorn)
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1858 KJ / 445 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater39 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lätt smaklös rätt.. Saknas sting.
Anna
2020-05-14