Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling och ingefära i buljong med nudlar och champinjoner

I det asiatiska köket är buljong en självklar bas i många enkla rätter. Kyckling, champinjoner och nudlar är klassiska tillbehör som här kan kryddas upp med både ingefära och mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva champinjonerna. Dela morötterna på längden. Skala och riv ingefäran. Strimla kycklingen.
  2. Grovhacka myntabladen och nötterna. Ansa och skär rädisorna i halvor.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Koka upp buljong och ingefära i en stor kastrull. Tillsätt kyckling, champinjoner och morötter och sjud ca 5 minuter.  
  5. Lägg i nudlar och sojabönor och låt bli varmt.
  6. Servera buljongen med mynta, rädisor och cashewnötter.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g champinjoner
  • 200 g snackmorötter
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 knippe rädisor
  • 125 g risnudlar
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 förp sojabönor (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1858 kJ / 445 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept