Korvpaj med purjolök

Den här rätten kan du laga några dagar i förväg, om du har bråttom någon dag. I med korv och lök i pajskalet, och sedan lite äggstanning som du kryddar med salt, chili och oregano. Under tiden pajen gräddas i ugnen kan du skära upp sallad och tomater. Klart!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Ingredienser
4 portioner
250 g pajdeg (gärna fullkorn)
1 msk smör eller olja
1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
400 g kycklinggrillkorv
1 msk olja
4 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
2 tsk torkad oregano
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3652 KJ / 873 kCal
Fett50 g
Salt4.2 g
Kolhydrater63 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stLätt att göra, tog vanlig grillkorv och det blev också gott
Elisabeth
Mums
Snjezana
Chilipulver är en blandkrydda som består av chilipeppar, spiskummin, salt, oregano, vitlök
Magdalena
Fantasipaprika inkluderas - Hur gick detta till?
Magdalena
Hej Magdalena! Bra med fantasi, men i detta fall är det ju purjolök. Hur det gick till? Tryckfelsnisse skyller vi på. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Varför heter rätten korvpaj med paprika? Vart är paprikan? Är det chilipulvret?
Peter
Hej Peter! Ja, det kan man verkligen undra. Vi får skylla på Tryckfelsnisse. Men nu heter det rätt. Hälsningar Michelle
ICA-köket