Vego tacopaj
En tacopaj behöver inte innehålla köttfärs. Här gör du den med sojafärs. Ät den nygräddade och smakrika pajen tillsammans med färska och krispiga grönsaker så som plommontomater och majs och fredagsmyset är räddat.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2018
Ingredienser
4 portioner
Paj
250 g färsk pajdeg
600 g sojafärs
1 tsk olja
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
390 g pastasås tomat & vitlök
4 ägg
1 dl mjölk
150 g riven ost
Grönsaker
1 förp majskorn (à 340 g)
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3706 KJ / 885 kCal
Fett44 g
Salt4.7 g
Kolhydrater60 g
Protein53 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod tacopaj! Rekommenderas verkligen. Ja jag tycker den är vegetarisk, hittar ingen kött i den. Men den är inte vegansk. Helt okey för mig!
Sandra
2023-04-13Sen längst ner efter hela receptet i finstil ba åå by The way om du vill att den faktiskt ska vara vegetarisk, byt ut nästan alla idigrienser😂😂😂 hahaha komedi
Jennifer
2019-12-06Den här är väldigt långt ifrån vego, har 2 vegetariska idigrienser typ. Då detta är ett recept är det inte olagligt men om den skulle säljas färdig skulle det vara straffbart enligt livsmedelsverkets hemsida. Allmän vetskap kan man tycka!!
Jennifer
2019-12-06Hej Jennifer! Vi kallar denna vego. Den får vara lakto/ovo vegetarisk. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-09