Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärspaj med tacosmak

Byt ut den klassiska tacosen till denna otroligt smarriga tacopaj. Medan du förgräddar pajdegen steker du köttfärsen och blandar ned kryddmix, tomatsås och majs. Fyll sedan pajen och toppa med den rivna osten. En till vända i ugnen och middagen är serverad. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Paj: Rulla ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter (för 4 port). Nagga degen med en gaffel och förgrädda den mitt i ugnen ca 12 minuter.
  3. Låt majsen rinna av.
  4. Bryn färsen i oljan i en stekpanna.
  5. Krydda färsen med kryddmixen, rör ner pastasåsen och majsen och låt det bli varmt.
  6. Fyll pajskalet med färsen och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Grönsaker: Skär tomaterna i skivor och salladen i bitar.
  8. Servera pajen med tomater och sallad.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg men innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
Paj
  • 250 g kyld pajdeg
  • 150 g majskorn
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk olja
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 390 g pastasås vitlök
  • 1 dl riven ost
Grönsaker
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssalladshuvud
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2781 kJ / 665 kCal

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer