Köttfärspaj med tacosmak

Byt ut den klassiska tacosen till denna otroligt smarriga tacopaj. Medan du förgräddar pajdegen steker du köttfärsen och blandar ned kryddmix, tomatsås och majs. Fyll sedan pajen och toppa med den rivna osten. En till vända i ugnen och middagen är serverad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017

Ingredienser
4 portioner
Paj
250 g kyld pajdeg
150 g majskorn
500 g blandfärs
1 tsk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
390 g pastasås vitlök
1 dl riven ost
Grönsaker
2 tomater
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
00:12:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2781 KJ / 665 kCal
Fett40 g
Salt3.83 g
Kolhydrater39 g
Protein34 g
Kommentarer
Bra! Lätt och snabblagat. För min del behövs lite mer kryddor. Spetsa med chiliflakes och jalapeños. Använde ICAs fullkornspajdeg. Riktigt bra!
Annika
2025-02-06Gillar att inte tacokryddan tar över så som den lätt kan göra annars ☺️
Sandra
2024-01-23Då jag förgrädda pajskalet krympte kanterna ner varför?
Lena maria
2023-08-18Hej Lena Maria! Lägg gärna degen lite över kanten på pajformen och tryck till, det förhindrar att degen krymper ner. Lycka till nästa gång! Hälsningar Lisa
ICA-köket
2023-12-22