Köttfärspaj med tacosmak
Byt ut den klassiska tacosen till denna otroligt smarriga tacopaj. Medan du förgräddar pajdegen steker du köttfärsen och blandar ned kryddmix, tomatsås och majs. Fyll sedan pajen och toppa med den rivna osten. En till vända i ugnen och middagen är serverad. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2017
Ingredienser
4 portioner
Paj
250 g kyld pajdeg
150 g majskorn
500 g blandfärs
1 tsk olja
1 förp taco kryddmix (à 28 g)
390 g pastasås vitlök
1 dl riven ost
Grönsaker
2 tomater
1/2 isbergssalladshuvud
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2781 KJ / 665 kCal
Fett40 g
Salt3.83 g
Kolhydrater39 g
Protein34 g
Kommentarer
Gillar att inte tacokryddan tar över så som den lätt kan göra annars ☺️
Sandra
2024-01-23Då jag förgrädda pajskalet krympte kanterna ner varför?
Lena maria
2023-08-18Hej Lena Maria! Lägg gärna degen lite över kanten på pajformen och tryck till, det förhindrar att degen krymper ner. Lycka till nästa gång! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22Jättegott. Använde riven texmex ost och hemlagad pajdeg på 3dl mjöl, 150g smör och ca 2msk filmjölk
Kristina
2018-12-01