Svamppaj med Västerbottensost

29
2
Svamppaj med Västerbottensost

Kastanjechampinjoner, Västerbottensost och persilja är tre råvaror som passar utmärkt ihop. Använd dem tillsammans och skapa en ljuvlig svamppaj som du lätt kan imponera på någon med. Servera pajen sedan med en grön salladsmix och härligt röda plommontomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019

Svamppaj med Västerbottensost

Ingredienser

4 portioner
250 g färsk pajdeg

Fyllning

500 g kastanjechampinjoner
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
150 g riven Västerbottensost
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)

Äggstanning

4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt

Sallad

1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 förp salladsmix med rödbeta (à 65 g)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och smör eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Blanda gärna salladen med en vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Saskia

2021-08-21

Ska man inte förgrädda pajskalet?

Redaktionen ICAse

2021-08-24

Hej Saskia! Nej det behövs inte men viktigt att du steker svampen ordentligt så den inte är för blöt när du fyller pajskalet. Hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika

Katarina

2021-04-12

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2624 KJ / 626 kCal
Fett 39 g
Salt 1.8 g
Kolhydrater 40 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden