Svamppaj med Västerbottensost
Kastanjechampinjoner, Västerbottensost och persilja är tre råvaror som passar utmärkt ihop. Använd dem tillsammans och skapa en ljuvlig svamppaj som du lätt kan imponera på någon med. Servera pajen sedan med en grön salladsmix och härligt röda plommontomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2019
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
Fyllning
500 g kastanjechampinjoner
1 gul lök
2 msk smör
salt
peppar
150 g riven Västerbottensost
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Äggstanning
4 ägg
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
Sallad
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 förp salladsmix med rödbeta (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2624 KJ / 626 kCal
Fett39 g
Salt1.8 g
Kolhydrater40 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Går det bra att frysa pajen?
Linda
2024-03-11Hej Linda! Det går att frysa pajen, kan dock bli lite vattning när du värmer den. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-11Du glömde att skriva när och hur skall man lägga till osten
Elisabeth
2023-03-30Ska man inte förgrädda pajskalet?
Saskia
2021-08-21Hej Saskia! Nej det behövs inte men viktigt att du steker svampen ordentligt så den inte är för blöt när du fyller pajskalet. Hoppas du gillar pajen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-08-24