UNDER 30 MIN | Medel

Korvonara

Korvonara, pasta carbonara med korv helt enkelt! Korv och lök steks innan de får sällskap av mjölk, majsstärkelse och grädde, vilket bidrar till en mumsig krämighet. Detta hälls ovanpå en bädd av kokt pasta gröna sockerärtor. Smaklig pasta!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär korven på snedden i skivor. Skala och hacka löken. Stek korv och lök i oljan i en stekpanna.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen. Koka med sockerärtorna de sista 3 minuterna på pastans koktid.
  4. Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner i pannan tillsammans med grädden. Låt såsen bli varm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera spaghettin med korvsås och ärtor.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Smaksätt gärna såsen med chilisås och timjan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp kycklingkorv kabanoss (à 270 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 4 port spaghetti
  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2915 kJ / 703 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept