Bönpasta carbonara

12
0
Bönpasta carbonara

Bönpasta spaghetti gör sig alldeles utmärkt i en god och krämig carbonara. Detta recept är precis, som klassiska carbonararecept, fyllt med ägg, bacon, grädde och kryddor – det som verkligen sticker ut är bönpastaspaghettin som ger carbonaran en ännu matigare känsla och ett rikare innehåll.

Skriv ut
Bönpasta carbonara

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2
förp lufttorkad bacon à 100 g (gärna italiensk pancetta)
1
kruka persilja
2 msk
olivolja
3 dl
vispgrädde
4
port bönpasta (gärna spaghetti)
2
äggulor
-
salt och svartpeppar

Till servering

4
äggulor
-
riven parmesanost

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Utelsut parmesanosten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3346 KJ / 846 kCal
Fett 59 g
Salt 4.31 g
Kolhydrater 17 g
Protein 57 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept