Bönpasta carbonara | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bönpasta carbonara

Bönpasta spaghetti gör sig alldeles utmärkt i en god och krämig carbonara. Detta recept är precis, som klassiska carbonararecept, fyllt med ägg, bacon, grädde och kryddor – det som verkligen sticker ut är bönpastaspaghettin som ger carbonaran en ännu matigare känsla och ett rikare innehåll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla baconet. Hacka persiljan.
  2. Fräs lök, vitlök och bacon i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt grädden och koka upp.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Vänd ner pasta och äggulor i stekpannan och smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp på tallrikar, lägg på en äggula och strö över persilja och riven parmesan.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Utelsut parmesanosten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 förp lufttorkad bacon à 100 g (gärna italiensk pancetta)
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 port bönpasta (gärna spaghetti)
  • 2 äggulor
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • 4 äggulor
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3346 kJ / 846 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept