Bönpasta carbonara
Bönpasta spaghetti gör sig alldeles utmärkt i en god och krämig carbonara. Detta recept är precis, som klassiska carbonararecept, fyllt med ägg, bacon, grädde och kryddor – det som verkligen sticker ut är bönpastaspaghettin som ger carbonaran en ännu matigare känsla och ett rikare innehåll.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 förp lufttorkad bacon à 100 g (gärna italiensk pancetta)
1 kruka persilja
2 msk olivolja
3 dl vispgrädde
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
2 äggulor
salt
svartpeppar
Till servering
4 äggulor
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3346 KJ / 846 kCal
Fett59 g
Salt4.31 g
Kolhydrater17 g
Protein57 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer