Prästostpaj med kräftsallad
Hemligheten med en lyckad ostpaj är en smakrik ost, t ex en vällagrad prästost. Den här härligt krämiga ostpajen serveras tillsammans med en fräsch sallad med rosa kräftstjärtar och gröna sockerärtor. En vacker och god förrätt inte bara i kräfttider.
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk pajdeg
Fyllning
200 g prästost
4 ägg
2 1/2 dl mellangrädde
1 1/2 dl mjölk (1,5 %)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Kräftsallad
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
10 sockerärtor
65 g röda mangoldskott
1 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3462 KJ / 827 kCal
Fett58.3 g
Kolhydrater33 g
Protein42.9 g
Kommentar
Den blev väldigt god! Enkel, god och tacksam paj som passar även till både kall och varm buffé
You
2020-03-14