Korvgryta med rotfrukter

180
33
Korvgryta med rotfrukter

Värmande korvgryta med mjuka rotfrukter, hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn ger klassiska smaker till grytan. En mumsig senapsyoghurt är det perfekta tillbehöret till korvsoppan!

Korvgryta med rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
6 potatisar
200 g kålrot
3 morötter
1 liten purjolök
500 g falukorv
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
10 kryddpepparkorn
salt

Senapsyoghurt

matyoghurt
dijonsenap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Klimatanpassa

Minska mängden korv och lägg till mer grönsaker eller bönor i grytan, detta minskar klimatpåverkan av maträtten med en tredjedel.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

180

Kommentarer

Mikael

2023-01-17

Bra, varierar med lite olika kryddningar och sätter ofta dijonsenap i. Drygar ut med rotfrukter. En favorit i matbacken till jobbet.

Elisabeth

2022-11-24

Älskar denna klassiker! Lägger till palsternacka. Klipper över lite persilja innan servering, och knäckebröd som tillbehör. Och min 13-årige son åt tre portioner! Bra betyg eller hur?

Johan

2022-02-20

Supergod! Lade till rotselleri och palsternacka. Hottade till den med lite chili.

Näringsvärde per portion

Energi 2006 KJ / 479 kCal
Fett 31 g
Salt 4 g
Kolhydrater 32 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden