Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvgryta med rotfrukter

Värmande korvgryta med mjuka rotfrukter, hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn ger klassiska smaker till grytan. En mumsig senapsyoghurt är det perfekta tillbehöret till korvsoppan!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och ansa potatisar, kålrot, morötter och purjolök. Skär grönsakerna och falukorv i bitar.
  2. Koka upp vatten och smula ner grönsaksbuljongtärning. Tillsätt lagerblad, och kryddpepparkorn. Lägg ner grönsakerna och låt koka 8-10 minuter.
  3. Lägg ner purjolök och korv. Låt det koka ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt.
  4. Senapsyoghurt: Blanda matyoghurt med dijonsenap. Servera senapsyoghurten till grytan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Klimatanpassa

Minska mängden korv och lägg till mer grönsaker eller bönor i grytan, detta minskar klimatpåverkan av maträtten med en tredjedel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar
  • 200 g kålrot
  • 3 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 500 g falukorv
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • salt
Senapsyoghurt
  • matyoghurt
  • dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2006 kJ / 479 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept