Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål

10
2
Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål

En god vardagsmåltid som är uppskattad av hela familjen! Här serveras stekt falukorv tillsammans med rotmos och picklad blomkål. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål

Ingredienser

4 portioner

Picklad blomkål

250 g blomkål
2 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/4 dl strösocker
3/4 tsk hel kummin
3/4 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
3 vitpepparkorn

Rotmos

1 liten kålrot (à ca 400 g)
2 morötter
4 medelstora mjöliga potatisar
3 3/4 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning och vatten)
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar

Falukorv

400 g falukorv
smör

Till servering

grovkornig senap
persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Anette

2022-04-07

Det var en väldigt exakt angiven mängd vatten, 3 3/4 dl. Menar ni 3-4 dl?

Redaktionen ICAse

2022-04-08

Tack för din fråga Anette! Detta är ett recept som är en del i Söndagspreppen ifrån tidningen Buffé där man gör en större sats och sen skapar flera rätter av den. Här har vi satt ihop en sådan rätt för att det ska bli enklare att läsa på webben och då blir mängderna ibland lite märkliga. Men måttet stämmer :) Sen funkar det fint även med 4 dl rotmosen blir ju bara aningen lösare. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika

Elisabeth

2021-03-23

Stekt falukorv och rotmos, en klassiker som aldrig slår fel