Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål
En god vardagsmåltid som är uppskattad av hela familjen! Här serveras stekt falukorv tillsammans med rotmos och picklad blomkål. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
Picklad blomkål
250 g blomkål
2 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/4 dl strösocker
3/4 tsk hel kummin
3/4 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
Rotmos
1 liten kålrot (à ca 400 g)
2 morötter
4 medelstora mjöliga potatisar
3 3/4 dl vatten eller grönsaksbuljong (tärning och vatten)
4 vitpepparkorn
4 kryddpepparkorn
1 msk smör eller margarin
salt
svartpeppar
Falukorv
400 g falukorv
smör
Till servering
grovkornig senap
persilja
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det var en väldigt exakt angiven mängd vatten, 3 3/4 dl. Menar ni 3-4 dl?
Anette
2022-04-07Tack för din fråga Anette! Detta är ett recept som är en del i Söndagspreppen ifrån tidningen Buffé där man gör en större sats och sen skapar flera rätter av den. Här har vi satt ihop en sådan rätt för att det ska bli enklare att läsa på webben och då blir mängderna ibland lite märkliga. Men måttet stämmer :) Sen funkar det fint även med 4 dl rotmosen blir ju bara aningen lösare. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-04-08Stekt falukorv och rotmos, en klassiker som aldrig slår fel
Elisabeth
2021-03-23