Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål

6
0
Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål

En god vardagsmåltid som är uppskattad av hela familjen! Här serveras stekt falukorv tillsammans med rotmos och picklad blomkål. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Stekt falukorv med rotmos och picklad blomkål

Ingredienser

4 portioner

Picklad blomkål

250 g
blomkål
2 1/2 dl
vatten
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1/4 dl
strösocker
3/4 tsk
hel kummin
3/4 tsk
fänkålsfrön
1
lagerblad
3
vitpepparkorn

Rotmos

1
liten kålrot (à ca 400 g)
2
morötter
4
medelstora mjöliga potatisar
3 3/4 dl
vatten eller grönsaksbuljong (tärning och vatten)
4
vitpepparkorn
4
kryddpepparkorn
1 msk
smör eller margarin
-
salt
-
svartpeppar

Falukorv

400 g
falukorv
-
smör

Till servering

grovkornig senap
persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer