Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotmos med köttkorv

En förträffande god vardagsrätt som kommer att uppskattas av hela familjen. Kålrot, morot, och potatis mosas tillsammans till det fluffiga rotmoset och serveras med kryddig köttkorv.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär kålrot, morot och potatis i tunna skivor, gärna i matberedare med skivtillsats.
  2. Koka upp vatten, fond och pepparkorn. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 20 minuter, tills alltsammans är mjukt.
  3. Sila av rotfrukterna. Spara 1/2-1 dl (för 4 port) av kokspadet till moset.
  4. Värm köttkorven i resten av kokspadet enligt anvisning på förpackningen.
  5. Mosa rotfrukterna. Späd med lite av kokspadet till lagom konsistens och tillsätt matfettet. Rör om och smaka av med lite salt om det behövs. Servera rotmoset med köttkorven och senap.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven och fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin och kontrollera innehållet i korven och fonden.
Gör laktosfri: byt smör/ margarin och grädde mot laktosfritt alternativ.

Tips

Till rotmoset underlättas arbetet med rotsakerna av en matberedare med skärskiva, och själva mosningen klarar elvispen. Med matberedarens eller mixerns vassa kniv gör man snabbt en fantastisk fiskfärs, som man förr malde i handdriven och svårdiskad köttkvarn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g kålrot
  • 2 morötter
  • ca 500 g potatis
  • 5 dl vatten
  • 3 msk konc kalvfond
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 kokta köttkorvar (à 300 g)
  • 2 msk smör eller margarin
  • ev salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?