Finsk kålrotslåda

Finsk kålrotslåda är en mättande och god rätt som passar utmärkt till buffébordet och julbordet. Kålrotslådan får sin goda smak av kålrötter, grädde, sirap och ingefära. Den finska kålrotslådan kan med fördel frysas.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Ingredienser
10 portioner
1 kg kålrötter
2 dl ströbröd
4 dl grädde
1 dl sirap
1 1/2 tsk mald ingefära
2 krm mald vitpeppar
ca 1 - 2 tsk salt
1 ägg
3 msk ströbröd
25 g smör
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1276 KJ / 305 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan den frysas?
Anne
2024-12-19Hej Anne! Det går bra att frysa kålrotslådan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-19Jag undrar hur mycket vätska och hur lös konsistens?
Marie
2024-12-18Hej Marie! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat i texten att konsistensen bör vara ungefär som en lös puré, hoppas det underlättar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-12-19Jag följer receptet nen till sätter kanel efter smak. Det är uppskattat. Tips från finsk -20 tals kvinna.
Stefan
2024-12-15