Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Falukorv med kålrotsfräs

Korv och potatis går att variera i oändlighet, i detta recept på falukorv med kålrotsfräs bjuds du på en enkel men smakrik mix där mango chutney är en stor smakbärare. Falukorven och potatisen serveras med kålrotsfräset som fått en smak av persilja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och riv kålrot och lök grovt, gärna på matberedarens grova rivskiva.
  2. Fräs kålrot och lök i olja några minuter. Häll på vatten och tillsätt mango chutney. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt puttra ca 5 minuter tills vätskan kokat in. Rör gärna i hackad persilja.
  4. Skär korven i skivor och stek den, utan extra matfett, några minuter per sida. Servera den nystekta korven med kålrotsfräs, kokt potatis och bröd.

För alla

Läs noga innehållsförteckning till korven.

Tips

För en energirikare måltid kan du använda vanlig falukorv - men då blir rätten inte nyckelhålsmärkt.

Gröna tipset: Servera kålrotsfräset till grönsaksbiffar om du vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 9 potatisar (9 potatisar motsvarar ca 800 g)
  • 1 kålrot (1 kålrot motsvarar ca 500 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 400 g mager falukorv max 15% fett
  • 3 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2431 kJ / 581 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden