Korv stroganoff med dijon
En enkel gryta som korvstroganoff med dijon går alltid hem. Dijonsenap ger stroganoffen extra smak och äts gärna tillsammans med kokt ris. Det här receptet går att variera med något av alla tips via har med i receptet. Vad sägs om chorizostroga, korma stroga eller att toppa ryskt?
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
500 g falukorv eller kycklingstekkorv
2 gula lökar
2 1/2 dl crème fraiche (34 %)
2 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
smör
salt och svartpeppar
Till servering
4 port ris
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Dubbla satsen och frys in resterna! Perfekt att ta fram en dag när du tappat bort lite för många bitar i vardagspusslet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3253 KJ / 778 kCal
Fett54 g
Salt5.27 g
Kolhydrater55 g
Protein19 g
Kommentarer
Nu har vi provat receptet några gånger och både jag och resten av trebarnsfamiljen älskar resultatet 😛
Mikael
2024-01-17Ja den smakar dijon och creme fraiche men det är ungefär allt den smakar. Jag gillar dijon men tycker inte detta är ett bra recept.
Fredrica
2023-10-09Riktigt gott. Rekommenderas
Tom
2021-01-04