Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Piffig korvstroganoff

Denna piffiga stroganoff smaksätts med en skvätt konjak, sherry eller madeira som när den kokar in ger en härlig smak åt rätten. Receptet går lika bra att göra som en biffstroganoff med nötkött som till exempel ryggbiff eller lövbiff. Servera med nykokt fusilli.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla falukorven och stek den i smör så att den får fin stekyta. Ställ åt sidan.
  2. Kvarta champinjonerna, salta dem lätt och stek dem i lite smör på medelvärme så att de släpper vätska. När vätskan kokat in, tillsätt mer smör och löken. Stek till löken mjuknar och tillsätt sedan dragon eller timjan och rör om.
  3. Slå över konjak och låt koka in, tillsätt därefter vatten, crème fraiche, dijonsenap, soja och tomatpuré. Rör om och låt det hela koka ihop.
  4. Blanda i falukorven och smaka av med salt och svartpeppar. Strax innan servering rör du ner persiljan.
  5. Till servering: Servera med nykokt pasta.

För alla

Kontrollera ingredienserna på falukorven och sojan.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept från Lantmännen.
Receptet är framtaget av mästerkocken Sigrid Bárány i samarbete med Lantmännen.

 

 

NY TEXT: Gör äggfri: välj äggfri pasta. Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller sour supreme (innehåller soja).

Tips

Om du hellre använder nötkött än falukorv så passar det bra med ryggbiff eller lövbiff. Då strimlar du köttet, steker det i lite smör och olja på hög temperatur så att det får stekyta, ställer det åt sidan och följer sedan i övrigt receptet. Lägg i köttet samtidigt som crème fraichen och låt koka i några minuter så att köttet är genomvarmt. Smaka av med peppar och salt och avsluta med hackad bladpersilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g falukorv
  • 200 g champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk torkad dragon eller timjan eller färsk (1/2 tsk torkad dragon eller timjan motsvarar 1 tsk färsk)
  • 2 msk konjak, sherry eller madeira
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk soja
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 2 msk hackad färsk persilja
Till servering
  • nykokt pasta (fusilli)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3066 kJ / 733 kCal