Piffig korvstroganoff
Denna piffiga stroganoff smaksätts med en skvätt konjak, sherry eller madeira som när den kokar in ger en härlig smak åt rätten. Receptet går lika bra att göra som en biffstroganoff med nötkött som till exempel ryggbiff eller lövbiff. Servera med nykokt fusilli.
Ingredienser
4 portioner
400 g falukorv
200 g champinjoner
1 finhackad gul lök
smör till stekning
1/2 tsk torkad dragon eller timjan eller färsk (1/2 tsk torkad dragon eller timjan motsvarar 1 tsk färsk)
2 msk konjak, sherry eller madeira
1/2 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 - 2 tsk dijonsenap
2 tsk tomatpuré
1 tsk soja
salt och svartpeppar efter smak
2 msk hackad färsk persilja
Till servering
nykokt pasta (fusilli)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3066 KJ / 733 kCal
Fett44 g
Kolhydrater59.1 g
Protein21.7 g
Kommentarer