Korvstroganoff Provencale | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Korvstroganoff Provencale

Den här korvstroganoffen som smaksatts med provensalska örter kanske blir er nya familjefavorit?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Strimla korven. Skala och finhacka löken.
  3. Bryn korven i matfettet. Tillsätt lök och tomatpuré. Stek tillsammans ca 1 minut och tillsätt tomatkross, örter och grädde.
  4. Krydda med salt och peppar. Låt puttra ihop ca 15 minuter.
  5. Servera stroganoffen med ris eller annat gryn.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ och använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 1/2 msk frysta örtkryddor Provencale
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2858 kJ / 682 kCal