Korvstroganoff Provencale
Den här korvstroganoffen som smaksatts med provensalska örter kanske blir er nya familjefavorit?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g falukorv
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 1/2 msk frysta örtkryddor Provencale
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2858 KJ / 682 kCal
Fett39.3 g
Kolhydrater61.6 g
Protein19.4 g
Kommentarer
Hej! Sååå god falukorvgryta! Jag har dock ändrat lite proportionerna. 1000 gr kalkonfalukorv, 400 gr krossade tomater, 3 msk tomatpasta, 2 dl matlagningsgrädde, 0,5 dl vatten, 3 msk provancale krydda. Jag har stekt löken först till svagt gyllene färg. Det blev sååå gott! Rekommenderar!
Guzelle
2017-11-29Överraskande god! Och enkel att göra. Rekommenderar 71%ig falukorv.
Ann
2015-02-26Väldigt gott! Passar hela familjen.
Mari
2013-09-09