Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Färsbiffar i krämig sås

En härlig husmansrätt som både är enkel att tillaga och mättande. De saftiga färsbiffarna får sjuda i en krämig sås med smak av tomat och basilika tills smakerna gift sig. Servera med ångande nykokt potatis och knallröda små körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i en kastrull med vatten under lock.
  2. Färsbiffar: Blanda mjölken med ströbröd och ägg i en bunke. Rör runt och låt svälla 2 minuter.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandningen lite i taget. Blanda väl och krydda med salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar (för 8 st) med vattenfuktade rena händer.
  4. Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna på medelvärme.
  5. Sås: Blanda crème fraiche med mjölken och häll det i pannan över biffarna. Sänk värmen och låt sjuda ca 10 minuter. Vänd biffarna efter halva tiden. Smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Servera pannbiffarna med potatis och tomater.

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
Färsbiffar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • ca 500 g blandfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
Sås
  • 2 dl crème fraiche tomat/basilika
  • 1 dl mjölk
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2806 kJ / 671 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer