Färsbiffar i krämig sås

14
0
Färsbiffar i krämig sås

En härlig husmansrätt som både är enkel att tillaga och mättande. De saftiga färsbiffarna får sjuda i en krämig sås med smak av tomat och basilika tills smakerna gift sig. Servera med ångande nykokt potatis och knallröda små körsbärstomater.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Färsbiffar i krämig sås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Färsbiffar

1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
ca 500 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Sås

2 dl crème fraiche tomat/basilika
1 dl mjölk
250 g körsbärstomater

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2806 KJ / 671 kCal
Fett 35.5 g
Salt 1.95 g
Kolhydrater 51.3 g
Protein 33.9 g
Läs mer om näringsvärden