Pasta med krämig kyckling och haricots verts
Härligt krämig vardagspasta med kyckling som går snabbt att svänga ihop när tiden är knapp. Den goda gräddsåsen får sin smak av kycklingbuljong och smarrig tomattapenade som ger rätten ett fint djup. Strö över haricots verts för lite extra crunch och fräschör.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
4 portioner
ca 600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1 msk majsstärkelse
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl tapenad soltorkade tomat
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
4 port pasta (gärna gemelli)
150 g haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3030 KJ / 724 kCal
Fett34 g
Salt2.34 g
Kolhydrater56.4 g
Protein45.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott! Glömde buljongtärningen men det gick alldeles utmärkt utan! Tyckte inte det behövdes mer sälta än tapenad och lite vanligt salt. Tomatpuré och riven ost ska vi blanda i såsen nästa gång! :)
Emma
2016-06-15