Pasta med krämig kyckling och haricots verts

17
1 Klimatsmart
Pasta med krämig kyckling och haricots verts

Härligt krämig vardagspasta med kyckling som går snabbt att svänga ihop när tiden är knapp. Den goda gräddsåsen får sin smak av kycklingbuljong och smarrig tomattapenade som ger rätten ett fint djup. Strö över haricots verts för lite extra crunch och fräschör.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Pasta med krämig kyckling och haricots verts

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
1 msk
olja
1 msk
majsstärkelse
1 1/2 dl
vatten
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
tapenad soltorkade tomat
1/2
kycklingbuljongtärning
-
salt och peppar
4
port pasta (gärna gemelli)
150 g
haricots verts

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Emma

6/15/2016

Gott! Glömde buljongtärningen men det gick alldeles utmärkt utan! Tyckte inte det behövdes mer sälta än tapenad och lite vanligt salt. Tomatpuré och riven ost ska vi blanda i såsen nästa gång! :)

Näringsvärde per portion

Energi 3030 KJ / 724 kCal
Fett 34 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 56.4 g
Protein 45.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept