Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Kebab med körsbärstomater

Kebab är en både god och enkel lösning till en lyckad middag! Karré tillsammans med rödlök tillagas i en kebabkrydda som ger den goda smaken. Servera med ris, syrlig gräddfil och en fräsch sallad med små söta körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sås: Smaka av gräddfilen med salt och peppar.
  3. Grönsaker: Skär tomaterna i halvor och bryt salladen i bitar.
  4. Kebab: Skala och skär löken i klyftor och strimla köttet. Stek lök och kött i oljan i en stekpanna. Tillsätt kebabkrydda, tomatpuré och vatten och låt det bli varmt.
  5. Servera kebabköttet med ris, gräddfil, tomat och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Pressa i en klyfta vitlök i såsen och krydda med mer kebabkrydda för en mustigare sås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
Sås
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
Grönsaker
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 krispsallad
Kebab
  • 1 rödlök
  • ca 600 g karré
  • 1 msk olja
  • 2 - 3 tsk kebabkrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2895 kJ / 692 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer