Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil

13
0
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil

Sommarens smaker på en tallrik! Den här rätten med smulad kavring, ägg, färskpotatis, gräddfil och Västerbottensost passar bra på buffébordet eller som förrätt. Enkel och snabb att både förbereda och laga!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018

Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil

Ingredienser

6-8
4
skivor kavring
50 g
smör
5
ägg
500 g
kokt kall färskpotatis
5
rädisor
400 g
matjessill
2 dl
gräddfil
1/2 dl
finskuren gräslök
1 dl
smulad Västerbottensost
-
svartpeppar
-
färsk dill till servering

För alla

Gör glutenfri: byt ut kvaring mot glutenfritt danskt rågbröd, glutenfri kavring alternativt uteslut brödet.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfritt: uteslut äggen.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1614 KJ / 386 kCal
Fett 24 g
Salt 1.91 g
Kolhydrater 27 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept