Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil

Sommarens smaker på en tallrik! Den här rätten med smulad kavring, ägg, färskpotatis, gräddfil och Västerbottensost passar bra på buffébordet eller som förrätt. Enkel och snabb att både förbereda och laga!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula eller riv kavringen. Stek smulorna i smöret på medelvärme 3–5 minuter tills de är krispiga. Lägg på en bit hushållspapper. Låt svalna.
  2. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. Dela potatisen på mitten. Skiva rädisorna tunt. Häll av och skär sillen i bitar.
  3. Fördela ägg, potatis och matjessill på ett fat. Klicka på gräddfil och toppa med kavringssmul, gräslök, rädisor, smulad ost, svartpeppar och dill.

För alla

Gör glutenfri: byt ut kvaring mot glutenfritt danskt rågbröd, glutenfri kavring alternativt uteslut brödet.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfritt: uteslut äggen.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 4 skivor kavring
  • 50 g smör
  • 5 ägg
  • 500 g kokt kall färskpotatis
  • 5 rädisor
  • 400 g matjessill
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1 dl smulad Västerbottensost
  • svartpeppar
  • färsk dill till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1614 kJ / 386 kCal