Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Sommarens smaker på en tallrik! Den här rätten med smulad kavring, ägg, färskpotatis, gräddfil och Västerbottensost passar bra på buffébordet eller som förrätt. Enkel och snabb att både förbereda och laga!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
6-8 portioner
4 skivor kavring
50 g smör
5 ägg
500 g kokt kall färskpotatis
5 rädisor
400 g matjessill
2 dl gräddfil
1/2 dl finskuren gräslök
1 dl smulad Västerbottensost
svartpeppar
färsk dill till servering
För alla
Gör glutenfri: byt ut kvaring mot glutenfritt danskt rågbröd, glutenfri kavring alternativt uteslut brödet.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfritt: uteslut äggen.
Gör laktosfritt: välj laktosfritt smör och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut osten.
Gör äggfritt: uteslut äggen.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 portioner.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1614 KJ / 386 kCal
Fett24 g
Salt1.91 g
Kolhydrater27 g
Protein15 g
Kommentarer
Enkelt med mycket smak. Vi åt den som huvudrätt. Den blir nog tradition från och med nu
Monica
2023-06-23Denna rätt är en storfavorit. Alltid uppskattad av gästerna. Oftast gör jag den som ensamrätt under midsommar. Bytt matjesill till smakrik hemmagjort kryddsill, blir ännu godare.
Anna-liisa
2022-08-26