Smördegspaj med svamp och kyckling
En paj kan varieras i all oändlighet, om man har tid och fantasi. Vill man däremot satsa på ett säkert kort som dessutom går snabbt, är färdig smördeg en räddare i nöden. Fyll pajen med svampmix, skivad kyckling och Västerbottensost och toppa med tomat.
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk smördeg
1 gul lök
1 förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
1 tomat
6 ägg
1 1/2 dl mjölk (3%)
500 g svampmix
2 dl riven Västerbottensost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm timjan
Till servering
gräddfil
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken form är bäst för pajen tacksam för svar
Gunnel
2024-08-14Hej Gunnel! En form som är lite mindre än smördegen är lagom, så att smördegen går upp runt kanterna. Så lite dryga 30*20 cm. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-14Helt okej vardagsmat. Skippade timjan och lade i lite paprikakrydda istället.
Rebecca
2023-12-02