Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Smördegspaj med svamp och kyckling

En paj kan varieras i all oändlighet, om man har tid och fantasi. Vill man däremot satsa på ett säkert kort som dessutom går snabbt, är färdig smördeg en räddare i nöden. Fyll pajen med svampmix, skivad kyckling och Västerbottensost och toppa med tomat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina svampen om den är fryst
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Lägg smördegen i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 12 minuter.
  4. Skala och hacka löken. Hacka kycklingen grovt. Skiva tomaten.
  5. Knäck äggen i en bunke och blanda med lök, kyckling, mjölk, svamp, ost, salt, peppar och timjan. 
  6. Häll ner blandningen i formen, lägg tomaterna ovanpå och sätt in mitt i ugnen ca 35 minuter.
  7. Servera pajen med gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g färsk smördeg
  • 1 gul lök
  • 1 förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
  • 1 tomat
  • 6 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk (3%)
  • 500 g svampmix
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm timjan
Till servering
  • gräddfil
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer