Smördegspaj med svamp och kyckling

En paj kan varieras i all oändlighet, om man har tid och fantasi. Vill man däremot satsa på ett säkert kort som dessutom går snabbt, är färdig smördeg en räddare i nöden. Fyll pajen med svampmix, skivad kyckling och Västerbottensost och toppa med tomat.

Ingredienser
4 portioner
250 g färsk smördeg
1 gul lök
1 förp stekt och skivad kyckling (à 200 g)
1 tomat
6 ägg
1 1/2 dl mjölk (3%)
500 g svampmix
2 dl riven Västerbottensost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm timjan
Till servering
gräddfil
sallad
För alla
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och gräddfil.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer