Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad
Imponera på någon du tycker om med denna risotto som serveras tillsammans med ytterfilé, stekt svamp och tomatsallad. Risotton blir krämig tack vare grana padanon och tomatsalladen blir härligt syrlig tack vare chilisås, vinäger och olja. Vi lovar att hen inte kommer bli besviken!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020
Ingredienser
4 portioner
Risotto
1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 rödlök
1 msk olja
3 dl arborioris
1 dl riven grana padano
Tomatsallad
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk chilisås
1 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
salt
peppar
Svamp och kött
150 g ostronskivling eller svampmix
1/2 msk olja
ca 550 g fläskytterfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 542 kCal
Fett17 g
Salt3.71 g
Kolhydrater56 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel att göra och jättegott.
Ulrika
2024-04-07Vilken sorts lök ska det vara i tomatsalladen?
Niklas
2022-03-20Enkelt och mkt gott tyckte vi!
Linda
2019-10-04