Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad

5
1
Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad

Imponera på någon du tycker om med denna risotto som serveras tillsammans med ytterfilé, stekt svamp och tomatsallad. Risotton blir krämig tack vare grana padanon och tomatsalladen blir härligt syrlig tack vare chilisås, vinäger och olja. Vi lovar att hen inte kommer bli besviken!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Risotto

1 l
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
rödlök
1 msk
olja
3 dl
arborioris
1 dl
riven grana padano

Tomatsallad

1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)
1 msk
chilisås
1 msk
rödvinsvinäger
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Svamp och kött

150 g
ostronskivling eller svampmix
1/2 msk
olja
ca 550 g
fläskytterfilé

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Tänk på att ju mer du rör i risotton desto godare och krämigare blir den.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Linda

10/4/2019

Enkelt och mkt gott tyckte vi!

Näringsvärde per portion

Energi 2266 KJ / 542 kCal
Fett 17 g
Salt 3.71 g
Kolhydrater 56 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept