Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad

Imponera på någon du tycker om med denna risotto som serveras tillsammans med ytterfilé, stekt svamp och tomatsallad. Risotton blir krämig tack vare grana padanon och tomatsalladen blir härligt syrlig tack vare chilisås, vinäger och olja. Vi lovar att hen inte kommer bli besviken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Risotto: Koka upp buljongen i en kastrull.
  2. Skala löken. Hacka halva löken och skiva resten. Fräs den hackade löken mjuk i oljan i en kastrull. Rör i riset och låt det fräsa 1 minut. Sänk värmen och häll i hälften av buljongen, låt sjuda i ca 20 minuter och späd under tiden med mer buljong.
  3. Tomatsallad: Skär tomaterna i skivor och hacka persiljan. Blanda chilisås med vinäger och olivolja och blanda ner tomater, persilja och den skivade löken. Krydda med salt och peppar.
  4. Svamp och kött: Ansa svampen och stek den i hälften av oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar och lägg på en tallrik. Skär köttet i ca 1 1/2 cm tjocka skivor och stek i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka svampen.
  5. När riset är klart riv osten och rör ner den och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera risotton med ytterfilé, svamp och tomatsallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Tips

Tänk på att ju mer du rör i risotton desto godare och krämigare blir den.

Ingredienser

Portioner: 4
Risotto
  • 1 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • 3 dl arborioris
  • 1 dl riven grana padano
Tomatsallad
  • 1/2 ask plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Svamp och kött
  • 150 g ostronskivling eller svampmix
  • 1/2 msk olja
  • ca 550 g fläskytterfilé
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2266 kJ / 542 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer