Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svamprisotto med Västerbottensost

Denna risotto får en spännande svensk touch med den klassiska Västerbottensosten som ingrediens istället för den annars vanligt förekommande parmesanosten. Trattkantarellerna ger en känsla av lyx till denna risrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, kycklingfond och vin i en kastrull. Sänk sedan till låg värme.
  2. Skala och hacka löken och fräs den och trattkantarellerna i smör i en stor stek eller traktörpanna. Lägg undan hälften av trattkantarellerna till servering.
  3. Tillsätt riset och fräs tills riskornen blivit blanka. Späd med lite buljong i taget på svag värme i 20-25 minuter. Rör om då och då.
  4. Innan servering; rör ner riven ost och resten av trattkantarellerna. Smaka av med salt och rosépeppar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Osten är laktosfri.

Tips

Byt ut Västerbottensost mot Parmesan om du vill ha en Italiensk touch på risotton.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 1/2 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl hackade färska trattkantareller
  • 2 msk smör
  • 4 dl avorioris
  • 1 1/2 dl riven Västerbottensost
  • salt
  • rosépeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?