Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto

Den här rätten bjuder på typiskt italienska smaker; vitlök till den stekta kycklingen och svamp och parmesan i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater i vinägrett blir en god syrlig brytning därtill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Svamprisotto: Skala och finhacka löken. Fräs i hälften av olivoljan i en gryta. Tillsätt ris och fräs ca 1 minut tills riset blivit glansigt och nästan transparent.
  3. Sänk värmen och tillsätt citronsaft och buljong i omgångar tills riset är genomkokt men fortfarande har en liten ”tuggig” kärna. Rör hela tiden så att risotton blir riktigt krämig.
  4. Vitlöksstekt kyckling: Salta och peppra kycklingen. Bryn runtom i olivoljan tillsammans med krossad vitlök. Stek klart mitt i ugnen 10-15 minuter.
  5. Svamprisotto forts :Stek svampen i resterande olivolja i stekpannan. Vänd ned svampen när risotton nästan är klar. Smaka av med salt, peppar och ev. mer citronsaft. Tillsätt eventuellt mer vatten, risotton ska vara riktigt lös och krämig. Rör i parmesan strax innan serveringen.
  6. Körsbärstomatsallad: Dela körsbärstomaterna och blanda dem med vinäger, olivolja och krydda med salt och peppar. Vänd ner salladen bland tomatblandningen. Servera med kycklingen och risotton.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten och krydda ev lite extra. Kontrollera innehållet i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Tips

Barnknepet: Är barnen kinkiga med att äta svamp? Stek då svampen bredvid och låt dem ta själva så mycket som de vill och kan provsmaka.

Ingredienser

Portioner: 4
Svamprisotto
  • 3 schalottenlökar
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl ris (gärna avorio)
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 8 dl hönsbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
  • 450 g svampmix
  • 30 g parmesanost
  • salt och peppar
Vitlöksstekt kyckling
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Körsbärstomatsallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk balsamicovinäger
  • 1 tsk olivolja
  • ca 60 g sallad (gärna medelhavsmix)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2325 kJ / 557 kCal