Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
2
Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto

Den här rätten bjuder på typiskt italienska smaker; vitlök till den stekta kycklingen och svamp och parmesan i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater i vinägrett blir en god syrlig brytning därtill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto

Ingredienser

4 portioner

Svamprisotto

3   schalottenlökar
3 msk  olivolja
3 dl  ris (gärna avorio)
1 msk  pressad citronjuice
8 dl  hönsbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
450 g  svampmix
30 g  parmesan
salt och peppar

Vitlöksstekt kyckling

600 g  kycklingfilé
2   vitlöksklyftor
1 msk  olivolja
salt och peppar

Körsbärstomatsallad

250 g  körsbärstomater
1 tsk  balsamicovinäger
1 tsk  olivolja
ca 60 g  sallad (gärna medelhavsmix)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten och krydda ev lite extra. Kontrollera innehållet i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Är barnen kinkiga med att äta svamp? Stek då svampen bredvid och låt dem ta själva så mycket som de vill och kan provsmaka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Mycket smakligt, saftig kyckling och härlig risotto (med kantareller från egen skörd)

Anna-lisa

2020-02-04

Hej Anna-Lisa! Vad lyxigt med självplockade kantareller! Det blir alltid lite godare med egenskördade ingredienser. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-02-05

Gott recept men varför skickar man med råris som tar minst 45 minuter att koka i vanliga fall under lock?? Vi tyckte inte det var ätbart innan det hade kokat över en timma. Inget fel på smaken men tråkigt att det inte kom med vanligt avorioris.

Ulrika

2012-02-09

Näringsvärde per portion

Energi2325 KJ / 557 kCal
Fett15.8 g
Kolhydrater57.1 g
Protein40.6 g

Testa liknande recept

Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salvatores kycklingrisotto
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatrisotto med kräftor
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ruccolarisotto med tomater och pinjenötter
Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ytterfilé med risotto, svamp och syrlig tomatsallad
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga