Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto
Den här rätten bjuder på typiskt italienska smaker; vitlök till den stekta kycklingen och svamp och parmesan i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater i vinägrett blir en god syrlig brytning därtill.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012
Ingredienser
4 portioner
Svamprisotto
3 schalottenlökar
3 msk olivolja
3 dl ris (gärna avorio)
1 msk pressad citronjuice
8 dl hönsbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
450 g svampmix
30 g parmesan
salt
peppar
Vitlöksstekt kyckling
600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt
peppar
Körsbärstomatsallad
250 g körsbärstomater
1 tsk balsamicovinäger
1 tsk olivolja
ca 60 g sallad (gärna medelhavsmix)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2325 KJ / 557 kCal
Fett15.8 g
Kolhydrater57.1 g
Protein40.6 g
Kommentarer
Mycket smakligt, saftig kyckling och härlig risotto (med kantareller från egen skörd)
Anna-lisa
2020-02-04Hej Anna-Lisa! Vad lyxigt med självplockade kantareller! Det blir alltid lite godare med egenskördade ingredienser. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-05Gott recept men varför skickar man med råris som tar minst 45 minuter att koka i vanliga fall under lock?? Vi tyckte inte det var ätbart innan det hade kokat över en timma. Inget fel på smaken men tråkigt att det inte kom med vanligt avorioris.
Ulrika
2012-02-09