Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto

9
2
Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto

Den här rätten bjuder på typiskt italienska smaker; vitlök till den stekta kycklingen och svamp och parmesan i risotton sätter sin tydliga prägel. Körsbärstomater i vinägrett blir en god syrlig brytning därtill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2012

Vitlöksstekt kyckling med krämig svamprisotto

Ingredienser

4 portioner

Svamprisotto

3 schalottenlökar
3 msk olivolja
3 dl ris (gärna avorio)
1 msk pressad citronjuice
8 dl hönsbuljong (8 dl motsvarar vatten och 2 buljongtärningar eller 3 msk fond)
450 g svampmix
30 g parmesan
salt och peppar

Vitlöksstekt kyckling

600 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt och peppar

Körsbärstomatsallad

250 g körsbärstomater
1 tsk balsamicovinäger
1 tsk olivolja
ca 60 g sallad (gärna medelhavsmix)
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut parmesanosten och krydda ev lite extra. Kontrollera innehållet i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Barnknepet: Är barnen kinkiga med att äta svamp? Stek då svampen bredvid och låt dem ta själva så mycket som de vill och kan provsmaka.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Anna-lisa

2020-02-04

Mycket smakligt, saftig kyckling och härlig risotto (med kantareller från egen skörd)

Redaktionen ICAse

2020-02-05

Hej Anna-Lisa! Vad lyxigt med självplockade kantareller! Det blir alltid lite godare med egenskördade ingredienser. Tack för att du använder våra recept! Hälsningar Elina

Ulrika

2012-02-09

Gott recept men varför skickar man med råris som tar minst 45 minuter att koka i vanliga fall under lock?? Vi tyckte inte det var ätbart innan det hade kokat över en timma. Inget fel på smaken men tråkigt att det inte kom med vanligt avorioris.

Näringsvärde per portion

Energi 2325 KJ / 557 kCal
Fett 15.8 g
Kolhydrater 57.1 g
Protein 40.6 g
Läs mer om näringsvärden